Een vrijwilliger neemt producten in ontvangst.
Een vrijwilliger neemt producten in ontvangst. Foto: Rien Meijer

Vrijwilligers gezocht voor inzamelingsactie Voedselbank

Algemeen

ARNHEM - Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers voor de inzamelingsactie op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni bij de Jumbo winkels in Arnhem.

“De Voedselbank Arnhem draait volledig op vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat de cliënten het hele jaar door van voldoende houdbare levensmiddelen kunnen worden voorzien, zijn wij onder andere afhankelijk van inzamelingsacties en hebben ook daarbij de hulp van vrijwilligers nodig.” 

Tijdens de inzamelingsactie ben je met twee of drie andere vrijwilligers aanwezig in de supermarkt. Aan supermarktklanten geef je bij de ingang van de winkel een boodschappenlijstje mee met de vraag of zij van die lijst één of meerdere producten willen kopen en deze vervolgens beschikbaar willen stellen aan de Voedselbank. Als klanten een product voor de Voedselbank hebben gekocht neemt de vrijwilliger deze aan en plaatst deze in de inzamelingsbakken. Dit werk vraagt per vrijwilliger 4 uur inzet; van 10.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 18.00 uur. De Voedselbank wil een pool maken met vrijwilligers die zich hiervoor (vaker) willen inzetten. Per inzamelingsactie zijn zo’n 60 á 80 vrijwilligers nodig. 

Info en aanmelding: peterplant@voedselbankarnhem.nl.