Kunst in de Laar.
Kunst in de Laar. Foto:

Atelierroute in de Laar

Algemeen

ARNHEM - Drie jaar geleden is de Kunst en Cultuur Groep de Laar begonnen met een inventarisatie van in de Laar wonende en werkende kunstenaars om het onderlinge contact te versterken en exposities te organiseren. Nu, drie jaar later, gaat het om bijna 30 geregistreerde professionele en autodidactische kunstenaars, die werken in verschillende technieken, zoals schilderen met olieverf en/of acryl, beeldhouwen, fotograferen, keramieken, tekenen en gemengde technieken.

Zaterdag 18 en zondag 19 mei is er voor de derde keer een atelierroute waaraan 21 kunstenaars uit de Laar deelnemen. De Laar is een multiculturele wijk en dat is te zien aan de verschillende nationaliteiten die vertegenwoordigd zijn in de atelierroute, hetgeen ook vaak terug te zien is in hun werk. Zo zijn er onder de deelnemers kunstenaars uit Amerika, Australië, België, Palestina en Rusland.

Veertien kunstenaars exposeren in de sporthal aan de Brabantweg 115 in Arnhem. Zeven kunstenaars stellen verspreid over de hele wijk hun atelier open. Bij het startpunt in ‘de huiskamer van de wijk’, de Laarhof achter de sporthal, zijn routebeschrijvingen verkrijgbaar. Daar is tevens een overzichtsexpositie te zien van alle deelnemers en werk dat is gemaakt tijdens workshops in de Laarhof.

Ook dit jaar nemen basisscholen deel aan de route en exposeren met zogenaamde nieuwe dieren in klei onder leiding van beeldend kunstenaar Esther de Jong. Zij stellen hun werk tentoon in het Rozetje naast de sporthal.

Ieder jaar worden kunstenaars van buiten de wijk uitgenodigd. Als bijzondere gast is dit jaar Atelier 23 uit Schuytgraaf dat bekend staat om zijn Art Brut. Bij Atelier 23 werken 40 kunstenaars in de leeftijd van 18 tot 73 jaar. Iedereen heeft een beperking, maar dat is niet het uitgangspunt. Talent en gedrevenheid zijn de bindende factoren. Atelier 23 exposeert ook regelmatig elders.

 Atelierroute de Laar: 18 en 19 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Startpunt de Laarhof achter de sporthal aan Brabantweg 115 in Arnhem.

Officiële opening: zaterdag 18 mei om 10.15 uur bij Rozetje aan Brabantweg 105 links naast sporthal. 

www.wijkdelaar.nl/kunst-en-cultuurgroep