Afbeelding

De strijd tegen aambeien winnen we op de natuurlijke manier

Zakelijk

Aambeien zijn heel normaal, bijna iedereen heeft ze weleens. In de anus (poepgat) bevindt zich een netwerk van aderen. Wanneer deze aderen opzwellen en daardoor uitstulpen, noemen we dat aambeien (hemorroïden). Omdat het niets is om je voor te schamen, maar wél vervelend is, wordt het tijd voor een WC-praatje. We geven je ook meteen een natuurlijke oplossing om snel van je aambeien af te komen. 

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn bultjes in het slijmvlies in de darm, vlak voor de anus. Dit slijmvlies bevindt zich aan het uiteinde van de endeldarm. In het geval van aambeien zwelt dit als het ware op, en veroorzaakt het een uitstulping. Aambeien zijn knap lastig. Ze zorgen bijvoorbeeld voor slijm of bloed in de ontlasting, pijn of jeuk in de anus, of een branderig gevoel of druk. 

Symptomen van aambeien

Aambeien kunnen de volgende symptomen geven: 

 • Verlies van wat bloed en/of slijm in de ontlasting 
 • Pijn 
 • Een gevoel van druk als gevolg van het afzakken van aambeien 
 • Incidenteel urineverlies 
 • Bij sommige mensen kunnen aambeien jeuk of een branderig gevoel rond de anus veroorzaken.

Wat kun je doen tegen aambeien?

Aambeien gaan uiteindelijk vanzelf weg. In de tussentijd is het echter een knap lastig fenomeen, en je bent er waarschijnlijk liever vroeg dan laat vanaf. Biodream PrestoAambeienGel is een goede oplossing. Deze zalf bestaat volledig uit natuurlijke bestanddelen, en is verzachtend en jeukstillend. Het verlicht pijn en irritatie dankzij de basis van Aloë Vera. Dankzij de natuurlijke ingrediënten in PrestoAambeienGel is het uitstekend geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven. 

Hoe werkt Presto Gel?

PrestoGel is een natuurlijke aambeien gel. De actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong neutraliseren bacteriën, ondersteunen het natuurlijke genezingsproces verzorgen de huid in het anale gebied. Doordat Presto Gel het anale ongemak van aambeien verlicht en verzorgt, gaat de stoelgang ook meteen weer makkelijker. De gel kan toegepast worden op zowel inwendige aambeien, als uitwendige.

Hoe gebruik je een aambeien gel?

De beste tijd om een aambeien gel aan te brengen, is net na een stoelgang. Je kunt de zalf gemakkelijk twee tot drie keer per dag gebruiken. De zalf op de juiste manier aanbrengen doe je als volgt. Zorg ervoor dat het gebied volledig schoon en droog is. Was de plek waar je de gel aanbrengt eerst met warm water en neutrale zeep om verdere irritatie te voorkomen. Was je handen ook goed, voor en na gebruik. Breng de aangegeven hoeveelheid gel aan op het te behandelen gebied. Gebruik voor inwendige aambeien een applicator, en zorg dat deze iedere keer goed schoon en droog is. Bij uitwendige aambeien beperk je je tot de buitenkant van de anus. 

De oorzaken van aambeien

Aambeien ontstaan door een te grote druk op de anus. Dat kan uiteenlopende oorzaken hebben:

 • Harde ontlasting
 • Veel persen op de wc
 • Te lang op de wc zitten
 • Ontlasting (poep) te lang ophouden
 • Lang staan (de druk in de aders boven de anus kan dan toenemen)
 • Niet genoeg vezelrijke voeding eten
 • Te weinig drinken
 • Zwangerschap en bevalling
 • Overgewicht
 • Veel of chronisch hoesten

Vooral bij harde ontlasting, of te veel en te lang persen, is de kans op aambeien groter. Harde ontlasting krijg je bijvoorbeeld door het eten van te weinig voedingsvezels, en te weinig drinken. Hier kun je zelf op letten, om zo aambeien te voorkomen. 

Iedereen kan aambeien krijgen

Aambeien zijn ongevaarlijk, maar veel mensen hebben er in het dagelijks leven last van. Ongeveer de helft van de Nederlanders krijgt er wel eens mee te maken. Vooral mensen ouder dan 50 jaar hebben weleens aambeien. Zowel mannen als vrouwen kunnen aambeien krijgen. Uiteindelijk gaan aambeien meestal vanzelf weg, maar je kunt het ongemak sterk verlichten met een fijne, natuurlijke aambeien gel.