Hanne en Marieke zijn graag samen in beweging.
Hanne en Marieke zijn graag samen in beweging. Foto: Duncan de Fey

Doe ook mee aan de Gezond en Fit maand

Algemeen

ARNHEM - Lekker in je vel zitten, zowel in je lijf als in je hoofd. Dat wil iedereen wel. Het gaat vaak vanzelf als je regelmatig beweegt, gezond eet, niet rookt en genoeg rust. Maar hoe zet je die eerste stap? In februari 2024 vindt daarom de Gezond en Fit maand plaats in Arnhem; de jaarlijks terugkerende campagne waarin extra aandacht is voor een gezonde leefstijl. In de Gezond en Fit-maand kun je meedoen met allerlei activiteiten, workshops en proeflessen. Vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

 Door Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

“Tijdens de maand februari geven we de Arnhemse inwoners een extra prikkel om een stap te zetten naar een gezonde(re) leefstijl. Het thema ‘Samen’ staat centraal, met deze keer de nadruk op ‘samen met familie’. Dit omdat je directe omgeving een grote rol speelt om je gedrag te veranderen”, aldus de organisatie.

Op www.gezondenfitinarnhem.nl staan alle initiatieven, activiteiten en acties van heel veel Arnhemse aanbieders die je willen inspireren. Kies het onderdeel waarmee je aan de slag wilt gaan: sporten en bewegen, voeding, minderen met alcohol/roken, je mentale gezondheid. Of start met een fit- en gezondheidscheck. 

“Het maakt niet uit wat je kiest, als het maar bij je past. Op de website vind je ook de verhalen van Arnhemmers die actie hebben ondernomen om zich beter te voelen.” 

Een kleine greep uit de activiteiten waaraan je kunt meedoen:

- Indoor bootcamp moeder en dochter in sporthal Bethaniën in Presikhaaf. Een laagdrempelige sportactiviteit voor moeders en dochters (vanaf 12 jaar) waarbij samenwerking, beweging en plezier centraal staat. Tijdens en na de training delen we informatie en tips over gezonde voeding en leefstijl.

- Een supermarktsafari. Hier leer je over gezond en betaalbaar eten en drinken.

- Soople 55+ voor mannen. Soople is voor redelijk fitte 50-plussers die (weer) willen beginnen met sporten of bewegen in een gezellige groep. Het doel van de lessen is om je kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en balans te verbeteren en de kans op blessures te verlagen.

“Er zijn geen grote stappen nodig om je leefstijl te veranderen en lekkerder in je vel te zitten. Bekijk het aanbod per thema en zet de eerste stap! Wat ga jij doen?”

De Gezond en Fit-maand wordt georganiseerd door Gemeente Arnhem, IrisZorg Preventie, ProPersona Connect, GGD Gelderland-Midden, Rijnstate, Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) en Sportbedrijf Arnhem.