Foto: Pexels
Foto: Pexels
zaken

Huishoudens in Arnhem kiezen vaker voor renovatie badkamer

Zakelijk

De vraag naar een strakke en moderne badkamer of bijvoorbeeld een badkamer in landelijke stijl is de laatste jaren fors toegenomen, zo merken badkamerzaken in de regio Arnhem. Het hybride werken maakt dat men vaker thuis is, waardoor irritaties over ruimtes binnen de woning sneller opspelen. Een renovatie lost ze op. Bij de investering in een nieuwe badkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Niet alleen heb je de keuze uit verschillende stijlen badkamers; denk ook aan het bepalen van de meest efficiënte indeling van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin het ouder worden van je kinderen het wenselijk heeft gemaakt om van een losse wastafel naar een dubbel model te gaan. 

Consumenten zoeken online naar inspiratie

Het ontwerpen van een nieuwe badkamer begint voor veel huishoudens online, op blogs of bijvoorbeeld op Pinterest. Het zijn platforms waarop voorbeelden van badkamers te vinden zijn, die een goed beeld geven van de wijze waarop combinaties van materialen en kleuren uit zullen pakken. Het is over het algemeen niet eenvoudig om jezelf in te beelden hoe bepaalde keuzes uit zullen pakken in de praktijk.

Tip: Niet alleen vind je online inspiratie voor de inrichting van je badkamer. Kijk ook eens naar de 3D ontwerptools op de websites van badkamerwinkels.

Populaire stijlen voor badkamers anno 2023 

Dit jaar is met name de betonlook badkamer in trek. Met een betonlook geef je de badkamer een stoere touch, zonder dat de badkamer z’n ruimtelijke uitstraling verliest. Betonlook elementen hebben van nature een vrij lichte kleur. Alternatief voor de betonlook badkamer is de hotel chique variant, waarbij juist bewust voor donkere elementen gekozen wordt. Combineer ze met goudkleurige elementen, als een gouden douchekop of kraan.