Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
zaken

Trends in keukenontwerp: inspiratie voor een moderne en stijlvolle keuken

Zakelijk

Keukens, ze zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Omdat je gaat verhuizen of verbouwen? En past een moderne en stijlvolle keuken bij de rest van jouw interieur? Dan helpen wij je graag op weg met tips en tricks voor het creëren van een moderne sfeer in jouw keuken. Er zijn zo veel meer opties dan zwart of wit, de kleuren die we toch vaak voor ons zien wanneer we denken aan een moderne en strakke keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De kenmerken van een moderne keuken

Als het niet de kleur zwart of wit is, waar herken je moderne keukens dan aan? Moderne keukens zijn vaak strak en minimalistisch. Niet te veel details en poespas maar strakke lijnen en afwerkingen. In veel moderne keukens zie je bijvoorbeeld ook geen handgrepen meer aan de deurtjes en lades. Bij greeploze deuren en lades zijn er verschillende opties, zo kun je kiezen uit tip-on deuren of greeplijsten. In een moderne keuken zie je weinig ronde vormen. Het voordeel van een minimalistische moderne keuken? De keuken wordt zo echt een plek waar je tot rust kunt komen door de rustgevende uitstraling. Ook is een moderne keuken erg praktisch en functioneel in gebruik. Qua keukenapparatuur is de moderne keuken voorzien van luxe en moderne apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde stoomoven, ingebouwde (Amerikaanse) koelkast met twee deuren en een afzuiging die geïntegreerd is in de kookplaat. Dit wordt ook wel een kookplaat met kookveldafzuiging genoemd.   Wil je helemaal all-in gaan? Dan behoort een ingebouwde koffiemachine ook gewoon tot de mogelijkheden!

Begin met het opdoen van inspiratie

Altijd een goed begin bij het aanpakken van een project in huis, zoals een nieuwe keuken: kijk eens hoe anderen het doen! Met het opdoen van keuken inspiratie neem je letterlijk een kijkje in de keuken, want wat zijn de keukentrends van 2023? Hoe richt je je keuken sfeervol in? Wat is de keuken van de toekomst? Welke nieuwtjes zijn er op gebied van keukenapparatuur? Het internet staat er vol mee! Wanneer je je helemaal volzuigt met ideeën, inspiratie en mooie voorbeelden kun je vol goede moed aan de slag met jouw eigen nieuwe keuken. En heb je nu helemaal die creatieve flow te pakken? Maak dan eens een moodboard van je ideeën. Digitaal, of gewoon lekker ouderwets met een schaar en een pot lijm. Dan heb je gelijk iets leuks om in je nieuwe keuken aan de muur te hangen.