Afbeelding

Help wat als de hondenscholen sluiten

Zakelijk

Ondanks de nieuwste maatregelen neemt het aantal corona besmettingen nog niet duidelijk af. Er is dus een grote kans dat er meer maatregelen zullen volgen. In vorige lockdowns zijn hondenscholen dicht gegaan, dus er is een kans dat dit weer gebeurt. Betekent dit voor toekomstige hondeneigenaren dat ze straks met een onopgevoede pup zitten? Sommige nieuwssites denken van wel. 

Maar dit hoeft niet, want gelukkig kan je tegenwoordig gewoon een online puppycursus volgen. Een goede cursus gaat er vanuit dat je alles nog moet leren en begint bij de basis. Dan wordt er zelfs meer uitgelegd dan in een groepsles. Op het veld is er bijvoorbeeld vaak geen tijd om uitgebreid uit te leggen hoe je een puppy zindelijk kunt maken

En de socialisatie dan? Want veel mensen gaan naar een groepsles zodat hun pup kan wennen aan andere mensen en honden. Dat antwoord kan je zelf geven als je eens goed om je heen kijkt. Er zijn meer dan genoeg plaatsen om mensen en honden tegen te komen. Een goede puppycursus legt je uit waar je zelf op kan letten om ervoor te zorgen dat je pup goede ervaringen op doet. Juist zelf verantwoordelijk te zijn voor de socialisatie kan motiverend werken en je helpen inschatten wat een goed idee is en wat niet. Er zijn naast honden en mensen nog zoveel meer dingen waar je hond mee gesocialiseerd kan worden. Zo kan een pup op het treinstation aan drukte, lawaai en treinen wennen. Zijn er in Nederland dierentuinen, zoals dierenpark Amersfoort, waar honden mee naartoe mogen zodat je pup aan vreemde dieren kan wennen. En kan je bij een schoolplein spelende kinderen vinden, want mini-mensjes komen op honden heel anders over dan volwassenen. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar meer dan genoeg reden om je pup zelf te leren socialiseren. Want de ervaringen die een pup op het trainingsveld opdoet kunnen nog zo goed zijn, de meeste tijd zal hij daarbuiten doorbrengen.