Afbeelding

Gedeputeerde bezoekt industriekampioen MTSA Technopower

Zakelijk

Arnhem - Vrijdag 25 augustus bracht gedeputeerde Michiel Scheffer een werkbezoek aan MTSA Technopower in Arnhem. MTSA ontwikkelt apparaten, installaties en machines voor de energie-, voedings- en farma-industrie wereldwijd.

Alles onder 1 dak
MTSA Technopower is in 1994 opgericht als de verzelfstandiging van de technische R&D afdeling van Shell Research Arnhem. MTSA ontwikkelt technologie en bouwt apparaten, installaties en machines voor opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten. Van een kleine serie tot een full scale fabriek. MTSA brengt ontwikkelen èn fabriceren onder één dak en maakt gebruik van technologieën uit o.a.  automatisering, werktuigbouw en de elektrotechniek.

Groene Brandstofcel Energiecentrale
Naast projecten voor externe opdrachtgevers, heeft MTSA een eigen productlijn waarvoor het zelf technologie ontwikkelt. De nieuwste ontwikkeling is de brandstofcel energiecentrale die waterstof omzet in groene energie. MTSA is hiermee koploper en heeft de grootste waterstof energiecentrale in zijn soort ter wereld ontworpen en gebouwd. Deze is sinds oktober 2016 operationeel  in Yingkou, China.

Industriekampioen
Michiel Scheffer: ‘MTSA is één van de industriekampioenen van Gelderland. Een wereldspeler in machinebouw, die met moderne vakmensen werkt aan slimme en schone oplossingen. Samen met MTSA maken we werk van een groene industrie in Gelderland!’