De Nederlander Rowan Damming is in Arnhem ook van de partij.
De Nederlander Rowan Damming is in Arnhem ook van de partij. Foto:

De Grote Koppel in Arnhem decor voor internationaal squashtoernooi

Algemeen

ARNHEM - Op de zes squashbanen van Olympus Squash Arnhem (gevestigd in Sportcomplex De Grote Koppel aan de Olympus 29 in Arnhem Zuid) heeft vrijdag 3 en zaterdag 4 mei een internationaal squashtoernooi plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door Olympus Squash Arnhem in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem.

Het is de tweede keer dat er in Arnhem een Professional Squash Association (PSA) toernooi wordt georganiseerd. Uit de hele wereld komen professionele squashspelers naar Arnhem om met elkaar de squash rackets te kruisen. Daarnaast is de Nederlandse vrouwen en heren selectie aanwezig. In dit zogeheten PSA satellite toernooi zijn er naast geldprijzen ook punten te verdienen waardoor sporters kunnen deelnemen aan hoofdtoernooien en zo op de wereldranglijst kunnen stijgen. Ook amateurs kunnen een balletje slaan. Inschrijven is niet meer mogelijk.

“Het is de tweede keer dat we dit toernooi mogen organiseren”, aldus beheerder André Oudendag. “De eerste editie in februari 2023 was een groot succes. Alle dagen veel publiek op de been. Het leek ook wel een reünie met de vele oud-professionals die samenkwamen. De sport squash werd toen professioneel op de kaart gezet. En dat gaat dit jaar ook gebeuren. Squash is steeds populairder aan het worden en tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028 is het een heuse olympische sport. Dan gaat het nóg meer leven.”      

De professionals komen vrijdag 3 mei van 13.00 tot 22.00 uur in actie. Zaterdag zijn de wedstrijden van 09.30 tot 18.00 uur en dan komen ook de amateurs in actie. Publiek is welkom. Toegang gratis.

Meer info: squashlifetour.nl en www.olympus-squasharnhem.nl