Gijs van den Heuvel (rechts) met in zijn hand 'Arnhems Meisje'. Naast hem locoburgemeester Bob Roelofs.
Gijs van den Heuvel (rechts) met in zijn hand 'Arnhems Meisje'. Naast hem locoburgemeester Bob Roelofs. Foto: gemeente Arnhem

Gijs van den Heuvel onderscheiden met ‘Arnhems Meisje’

Algemeen

ARNHEM - Gijs van den Heuvel heeft donderdag 16 november in Wijkcentrum Symfonie het ‘Arnhems Meisje’ ontvangen uit handen van locoburgemeester Bob Roelofs. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan individuen die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap van Arnhem. 

Wethouder Roelofs “Gijs van den Heuvel is het moderne equivalent van de medicijnman, de raadsman en de verbinder en heeft zijn woorden tot daden gemaakt. Als opbouwwerker en voorzitter van het Wijkplatform heeft hij veel energie gestoken in het versterken van het gemeenschapsgevoel en het teruggeven van trots aan het Arnhemse Broek.” 

Van den Heuvel is betrokken bij initiatieven zoals ‘Broek in de Pan’, de Broek-app en heeft een cruciale rol gespeeld in ‘Statenkwartier Voor Mekaar’, een project dat een scala aan activiteiten omvatte, van informele zorg tot tuintjesdagen en uitjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. 

Roelofs benadrukte dat Gijs meer is dan een voorbeeld voor de wijk: “Hij is de ziel van ‘t Arnhemse Broek. In tijden van politieke discussies over belangrijke sociale thema’s, heeft Gijs bewezen dat actie onmisbaar is naast woorden. Zijn bijdragen hebben het Broek getransformeerd tot een sterkere en levendigere gemeenschap.”