Boekpresentatie ‘Spijker Portretten’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Op vrijdag 10 november vindt tijdens de Historische Herberg in buurthuis De Lommerd de presentatie plaats van ‘Spijker Portretten. Een geschiedenis van het Arnhemse Spijkerkwartier’. Auteur Stef Ketelaar zal het eerste exemplaar van zijn boek overhandigen aan wethouder Bob Roelofs. 

Na afloop is er gelegenheid tot het aan schaffen van een (gesigneerd) exemplaar van Spijker Portretten. Spijker Portretten vertelt aan de hand van vijftien persoonsbiografieën een geschiedenis van het Spijkerkwartier. Tal van ‘grootheden’ blijken een band te hebben met deze spraakmakende wijk. Zo hebben Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz, filmster Audrey Hepburn, schrijver en kunstenaar Jan Cremer en rockartiest Herman Brood een plaats gekregen in het boek. 

De Historische Herberg begint om 17.00 uur. De boekpresentatie is omstreeks 18.45 uur. Belangstellenden voor enkel de boekpresentatie wordt verzocht om tijdig (18.30 uur) aanwezig te zijn.

Stef Ketelaar is historicus en uitgever. Sinds 2008 woont hij in het Spijkerkwartier. Hij publiceerde boeken over majesteitsschennis en over de geschiedenis van het socialisme en het fascisme in Arnhem. Als uitgever gaf hij onlangs De nieuwe Canon van Arnhem uit van Jan de Vries. Informatie en bestellen via: info@uitgeverijparkstraat.nl / www.uitgeverijparkstraat.nl