Samen vissen in Presikhaaf.
Samen vissen in Presikhaaf. Foto: John Beijer HSV Elden

Bewoners zorglocatie Regina Pacis vissen met Arnhemse hengelaars

Algemeen

ARNHEM - In het kader van project ‘Samen vissen’ hebben bewoners van Regina Pacis samen met leden van Hengelsportvereniging Elden en De Serpeling op donderdag 10 augustus een heerlijke ochtend beleefd aan de grote vijver langs de IJssellaan in Presikhaaf. 

De grote vijver langs de IJssellaan in Presikhaaf bleek een uitgelezen stek: gemakkelijk bereikbaar met vervoer en rolstoel, overzichtelijk en op een mooie plek in Arnhem. Aan vrijwilligers was geen gebrek hetgeen resulteerde in een bijna een-op-een begeleiding van deelnemende bewoners. Aan het vooraf gehoopte scenario van prima weer, een veilige stek en ook nog eens vis binnen hengelen werd volledig voldaan. Nagenoeg alle bewoners inclusief hun begeleiders hebben wel een keer beet gehad. 

De deelnemers werden ruim geïnformeerd over het welzijn van de vis en andere zaken die met natuurbeleving en hengelsport te maken hebben. Tijdens het vissen werden ook rode Amerikaanse rivierkreeften getoond, de vijver zit er vol mee, en iets over deze invasieve soort verteld. Naast de twee eerdergenoemde verenigingen waren ook medewerkers van Hengelsportfederatie Midden Nederland aanwezig en een medewerker van Decathlon Arnhem die voor lokaas en maden hadden gezorgd. 

“Ik heb een geweldige dag gehad”, aldus een van de mensen vanuit de zorggroep. Tijdens het afscheid heeft begeleidster van Attent Zorg en Behandeling een verzoek ingediend om eenzelfde visochtend te organiseren maar dan voor de dames uit Regina Pacis. De Hengelsportfederatie Midden Nederland gaat dit met alle plezier doen en wel in de laatste week van augustus. 

Bent u geïnteresseerd in het project ‘Samen vissen’, kijk dan op www.samenvissen.nl.