Reünie in 2018.
Reünie in 2018.

Beleef het Indische en Molukse erfgoed

Algemeen

ARNHEM - Restaurant Sama Sama aan de Akkerwindestraat 71 in Arnhem-Zuid is zaterdag 1 juli van 12.00 tot 22.00 uur het decor voor een reünie voor Indo’s en Molukkers uit Malburgen (en sympathisanten).

In de jaren vijftig en zestig vestigden zich in Malburgen veel Indische en Molukse families omdat zij hun moederland Indonesië moesten verlaten. Rond 2017 woonden er in Arnhem volgens de gemeente Arnhem ruim 1750 Indische en Molukse mensen van de eerste generatie, van wie er achthonderd alleenstaand waren en van wie er zo’n duizend in Arnhem-Zuid woonden. Op de eerste reünie in 2018 kwamen veel Indo’s woonachtig in Malburgen na meer dan vijftig jaar weer bij elkaar (zie foto). 

“Met de komende reünie hopen wij de adat (traditie) door te geven van de eerste naar alle volgende generaties Molukkers en Indo’s. Een feest voor het behoud van ons erfgoed en voor de verbroedering in ons geliefd Arnhem Zuid”, aldus de organisatie.

Programma

Er worden onder meer video’s getoond van de aankomst van Indo’s en Molukkers in Arnhem En er zijn optredens van zangkoor Rakuszang die Molukse en Indische liederen vertolkt, Four Motions met rock uit de jaren ‘60/’70 en een optreden Bert Muskitta met band: Bert & Friends. Verder De derde generatie, Het land van Toen en Amber Nefkens. Dansgroep Wahana Budaya Nusantara verzorgt traditionele dansacts.

Buffet restaurant Sama Sama bij de prijs inbegrepen (drank en hapjes voor eigen rekening). Reserveer tickets via onserfgoed.eventgoose.com. Meer info: tel. 06 - 27867489.