Modekwartier, een plek waar cultuur en creativiteit floreren.
Modekwartier, een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Foto:

Rondleidingen door het Modekwartier

Algemeen

ARNHEM - Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het gebied omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers met mode en design. 

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze wijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open. 

Inmiddels bestaat het Modekwartier al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Er huist een veelheid aan creatieve ondernemers die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Het Modekwartier is een hotspot waar je terecht kunt om te eten, iets te drinken of te logeren in het modehotel. 

Wil je kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier? Sluit dan aan bij één van de rondleidingen tijdens Juni Mode Maand Arnhem. Het minimum aantal deelnemers is zes. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en deelname kost 20,00 euro per persoon. Start van de rondleiding is op de hoek bij Goed Proeven aan de Klarendalseweg 536. Data: zaterdagen 3, 17, 24 juni en 1 juli om 11.00 uur en vrijdagen 9, 23, 30 juni om 15.00 uur. Andere data bespreekbaar. Boeken via info@ArnhemLife.nl of tel. 06-133 688 77.

Of kijk op  https://arnhemlife.nl/modekwartier-klarendal-wandeling-in-arnhem/?lang=nl

Afbeelding