Lucas Hubrecht overhandigt wethouder Nermina Kundic het plan.
Lucas Hubrecht overhandigt wethouder Nermina Kundic het plan. Foto: B. Kessels

Steenstraat gaat zichzelf beter promoten

Algemeen

ARNHEM - De Arnhemse Steenstraat timmert aan de weg en gaat dat nog meer en nog breder uitdragen. 

“De Steenstraat heeft verrassende, bijzondere winkels waar mensen deskundig advies krijgen. Ze bestaat al meer dan honderd jaar en is een betrouwbaar adres voor speciaalzaken én voor dagelijkse levensbehoeften en lekker eten uit tal van culturen. Tegelijkertijd is zij een tikkeltje rauw. En het barst van het volk – het is altijd gezellig”, aldus Vereniging Ondernemers Spijkerkwartier (VOS). Die vereniging werkt aan het verbeteren van de zichtbaarheid en bekendheid van de Steenstraat. Daarvoor heeft zij een plan gemaakt om de Steenstraat beter te promoten. 

Voorzitter Lucas Hubrecht: “De Steenstraat heeft heel veel te bieden, vooral wat betreft landelijk en regionaal bekende speciaalzaken. Daarnaast is het ontzettend levendig en komen er dagelijks zeer veel bezoekers. Dat de Steenstraat uniek is, is wel duidelijk, het ontbreekt alleen nog aan hoe wij onszelf promoten naar de buitenwereld. Maar liefst één op de drie ondernemers uit de straat heeft meegedacht over ons plan.”’

Het document over de branding van de Steenstraat past binnen het actieprogramma ‘schoon, heel, veilig’ van de gemeente Arnhem, waarin stap voor stap de leefbaarheid op en rondom de Steenstraat wordt verbeterd. “De versterking van de verbondenheid en saamhorigheid van de ondernemers in de straat hoort daar ook bij.” Het document werd door Hubrecht aangeboden aan wethouder economie Nermina Kundic. De wethouder was onder de indruk van de straat en de wijze waarop ondernemers samenwerken: ‘‘De verschillende winkels in de straat en de drukte vind ik heel bijzonder.”