Siebren the Young.
Siebren the Young. Foto:

Arnhemse singer/songwriter presenteert eerste album

Algemeen

ARNHEM - Al sinds zijn achtste speelt Siebren the Young (Siebren Zijlstra) gitaar. In 2015 begon de muzikant uit Arnhem met het schrijven van eigen songs. Na het afronden van het conservatorium in zijn woonplaats werkte Siebren ruim twee jaar aan zijn eerste album. Het resultaat is ‘Inner Junctions’. “Met deze songs heb ik mezelf uit de knoop gehaald.” 

De 25-jarige gitarist, zanger en songwriter combineert op zijn debuutalbum zijn passie voor muziek met het vertellen van persoonlijke verhalen. In de negen songs op ‘Inner Junctions’ komen thema’s als zelfontwikkeling, vrijheid, de complexiteit van relaties en de liefde langs. 

Siebren: “Ik ben heel gelukkig met dit album. Veel van deze nummers hebben me door moeilijke momenten gegidst. Ik deel ze graag met de wereld, zodat andere mensen wellicht zo’n zelfde houvast vinden.” 

De jonge muzikant schaafde op het ArtEZ conservatorium Arnhem aan zijn stijl en skills. Siebren koos voor de richting Jazz & Pop, met de gitaar als hoofdinstrument. Op het conservatorium ontwikkelde hij tevens zijn skills als songwriter en zanger. De lessen van gelouterde muzikanten als Henk van Rossum, Henk van Benthem, Onno Kelk, Jerome Holl en Hartog Eysman waren vormend op weg naar ‘Inner Junctions’. 

De muziek van Siebren wordt vaak vergeleken met het werk van John Mayer, Amos Lee, James Taylor, Coldplay en Jackson Browne.

De release van ‘Inner Junctions’ wordt donderdag 23 maart gevierd met een albumpresentatie in De Klarendalse Molen in Arnhem. Siebren krijgt voor deze gelegenheid gezelschap van trompettist Arjan Stam. De deuren gaan open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor 10 euro, bestellen kan via www.linktree.com/siebrentheyoungofficial.