De symbolische overhandiging van 2500 euro.
De symbolische overhandiging van 2500 euro. Foto:

Poortersgenootschap doneert aan Voedselbank Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Het Poortersgenootschap heeft 2500 euro gedoneerd aan Voedselbank Arnhem e.o. 

De Voedselbank is erg blij met dit mooie bedrag. Voorzitter Caroline van der Sluis: “Hiermee kunnen we onze gebouwen onderhouden, vrachtwagens laten rijden, koelingen en vriezers laten draaien en meer. Zeker nu we veel meer huishoudens van voedsel moeten voorzien, is deze gift extra welkom.”

Steeds meer mensen doen een beroep op de Voedselbank, onder andere vanwege de hoge energieprijzen en hoge inflatie. Daarom is de ondersteuning van de Poorters van Arnhem extra welkom. 

De Voedselbank Arnhem vervult de distributiefunctie voor voedselbanken in de hele provincie Gelderland en Utrecht-Oost. Wekelijks worden 7000 huishoudens voorzien van een gratis voedselpakket, waarvan meer dan 1000 in de stad Arnhem. 

Goede doelen

Stichting Poorters van Arnhem draagt financieel bij aan het in stand houden van algemene of maatschappelijke voorzieningen in de stad Arnhem. De stichting heeft al aan veel mooie doelen kunnen bijdragen zoals de herinrichting van de recreatiezaal van Bronbeek (de huidige Poorterszaal), het herplaatsen van haan en kruisen op de Sint Walburgisbasiliek, de herinrichting kinderbouwspeelplaats ‘De Leuke Linde’ in Klarendal en nu dus de Voedselbank.  

Het Poortersgenootschap is in 1983 opgezet als vriendenclub met het doel geld in te zamelen voor de viering van 750 jaar stadsrechten van de stad Arnhem. In 1985 is het genootschap omgezet in een stichting met als doelstelling: het bevorderen van de gemeenschapszin bij de inwoners en vrienden van de stad Arnhem.

De Poorters organiseren maandelijks contactbijeenkomsten, jaarlijks wisselende en vaste excursies zoals lezingen, een fietstocht en een stadswandeling.