Adele Rabi met het model van een gebit dat zij gebruikt voor poetsinstructies.
Adele Rabi met het model van een gebit dat zij gebruikt voor poetsinstructies. Foto:
Zaken

Tandartsenpraktijk St. Elisabeths Gasthuis persoonlijk, informeel en patiënt centraal

Algemeen

ARNHEM - Persoonlijk, informeel en altijd ruim de tijd nemend voor de patiënt. Adele Rabi van Tandartsenpraktijk St. Elisabeths Gasthuis in Arnhem zorgt voor een informele sfeer zodat volwassenen én kinderen zich op hun gemak voelen. “Mijn praktijk maakt geen onderdeel uit van een grote keten. Juist door de kleinschaligheid kan ik de patiënt centraal stellen en een persoonlijke band opbouwen.”  

“Je kunt bij ons terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. Natuurlijk voor periodieke controles maar ook voor gaatjes vullen, bleken, facings maar ook voor bijvoorbeeld kronen en bruggen. Alleen voor implantaten en orthodontie word je doorverwezen”, weet Adele. Ze werkt in de praktijk samen met een collega en twee mondhygiënisten. 

Adele heeft affiniteit met kinderen en dat komt haar als tandarts goed van pas. “Ik vind het belangrijk dat ook kinderen hun gebit goed verzorgen. Het is natuurlijk altijd verstandig om gaatjes te voorkomen, ook bij een melkgebit. Veel kinderen zijn angstig voor de tandarts. Ik neem daarom altijd uitgebreid de tijd voor hen. Ik leg van tevoren goed uit wat ik ga doen en de kinderen krijgen zelf een spiegeltje in de hand zodat ze kunnen meekijken. En als het nodig is plan ik meerdere afspraken in. Dan gaan we bijvoorbeeld eerst spelenderwijs tanden poetsen, een volgende afspraak brengen we een beschermlaagje aan en zo langzaamaan krijgen ze meer vertrouwen, worden minder angstig en kunnen we ook handelingen als gaatjes vullen uitvoeren. Rustig, stap voor stap want je wilt natuurlijk een trauma op jonge leeftijd voorkomen.”

De kinderen krijgen goed advies hoe hun gebit te onderhouden. Met een model van een gebit kan Adele de kinderen laten zien hoe ze hun gebit het beste kunnen poetsen. “En daarbij betrek ik natuurlijk ook de ouders. Kinderen gaan op een gegeven moment zelf hun tanden poetsen maar ik wijs ouders op het belang dat ze tot een jaar of tien dat kindergebit zelf moeten napoetsen En zelf als ouder het goede voorbeeld geven helpt natuurlijk.”

“Het geeft mij veel voldoening als de patiënt de praktijk verlaat met schone tanden in een gezonde mond en met een stralende lach. En dat ik de patiënt van pijn kan verlossen.” 

Tandartsenpraktijk St. Elisabeths Gasthuis
St. Elisabethshof 1 Arnhem
tel. 026-4456467
www.tpeg.nl