Aan de slag in Mediatrefpunt Arnhem-Zuid.
Aan de slag in Mediatrefpunt Arnhem-Zuid.

Senioren worden digitaal zelfstandiger

Algemeen

ARNHEM - Ook van senioren wordt verwacht dat zij meer zelfredzaam zijn of worden. Zo dienen zij in toenemende mate te beschikken over vaardigheden als e-mailen, internetbankieren, sociale media en digitaal belastingaangifte doen. De doelstelling van Computerleercentrum Mediatrefpunt Arnhem-Zuid is het bevorderen van die digitale zelfstandigheid. Eind januari gaan weer cursussen van start om senioren te helpen bij gebruik van tablet, computer en mobiele telefoon.

-Windows basiscursussen. Deze cursus is met name bedoeld voor mensen met weinig computerervaring of voor hen die vrijer willen worden in het werken met Windows. Na deze cursus kunt u de belangrijkste handelingen uitvoeren, waardoor u minder afhankelijk wordt van anderen.

-Windows mappen en bestanden Deze cursus is met name bedoeld voor mensen die zelfstandig mappen en bestanden op hun computer willen organiseren en meer inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van de verkenner. Ook leert u bestanden van een USB-stick en smartphone over te zetten naar de computer. In het onderdeel Veiligheid en Privacy komen (actuele) onderwerpen over internetbedreigingen en privacy aan de orde.

-Android voor telefoon Deze cursus is opgezet voor mensen met weinig ervaring of voor degenen die vrijer willen worden in het werken met een smartphone. Na deze cursus kent u de belangrijkste handelingen, waardoor u minder afhankelijk wordt van anderen en u waarschijnlijk zaken zelf kan oplossen als er een keer iets mis gaat. 

Neem voor meer informatie of aanmeldingen contact op met Pieter Eilers, tel. 06 - 1290 3490 of stuur een e-mail naar info@mediatrefpuntarnhem-zuid.nl

Voor meer informatie kijk op: www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl