Afbeelding
Foto:

Carnaval in Elden: nieuw prinsenpaar De Flabinussen

Algemeen

ELDEN - Koninklijke Carnavalsvereniging De Flabinussen heeft sinds afgelopen zaterdag een nieuw prinsenpaar! Prins Sjoerd den 1e en prinses Chalana zullen aankomend carnavalsseizoen de vereniging voorgaan in het feestgedruis. 

Sjoerd en Chalana zijn geen vreemden in Elden. Jaren geleden waren zij de uitbaters van de huidige feestburcht aan de Klapstraat in Elden. Daarnaast hebben zijn ouders (beiden jarenlang leerkracht op de Troubadour) ongeveer de helft van Elden in de klas gehad.

Tijdens deze prinsenkeuze-avond barstte de feestburcht bijna uit z’n voegen door de grote opkomst van gastverenigingen. Zo waren onder andere de CV de Malle Burgers, de Stadsgarde officieren en de, helemaal uit Apeldoorn overgekomen, CV de Sleutelvleugeltjen present.  Een goed teken voor het Eldense carnavalsseizoen!

Ook de dansgardes van de Flabinussen hebben, na een maanden lange training weer laten zien waar ze goed in zijn; het beste beentje voorzetten.

De komende weken gaat het kersverse prinsenpaar samen met de raad van 11, leden en aanhang diverse bevriende carnavalsverenigingen bezoeken om dan in januari weer in de eigen burcht het feest voort te zetten. Iedereen is dan weer van harte welkom.