Boekpresentatie ‘Akal’ in museum Bronbeek

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Lilja Anna Perdijk is auteur van het boek ‘Akal - Overleven in Nederlands-Indië’. Het is haar debuutroman. “Akal gaat over toen, maar is ook een spiegel voor het hier en nu. Zeker gezien de toegenomen maatschappelijke aandacht voor het slavernij- en koloniale verleden van Nederland”, aldus Perdijk. 

Het boek wordt donderdag 17 november gepresenteerd in museum Bronbeek in Arnhem. De hoofdpersoon van het boek, Bo Keller, was daar jarenlang gids en inwoner van Arnhem, Nijmegen en Velp. De presentatie is van 19.30 tot 21.00 uur. Vrij entree. Graag vooraf aanmelden via bronbeek@lilja.nl of  www.lilja.nl.

Over Akal

De historische non-fictie roman vertelt het verhaal van Bo Keller, een eerste generatie Indische Nederlander, KNIL-veteraan (Koninklijk Nederlands-Indisch Leger) en veerkrachtige verteller. In Akal neemt Bo je mee terug naar zijn jeugd in Nederlands-Indië, waar hij opgroeide op blote voeten en tussen twee vuren van de koloniale samenleving.

“Bo reflecteert kritisch op zijn rol in de oorlogen die volgden. Akal toont niet alleen de pijn, maar ook de veerkracht en vindingrijkheid om te overleven in onmenselijke omstandigheden. Zijn dochter, die heel trots is op het boek, zei na het lezen: ‘Ik hoor mijn vader vertellen.’”