Leerlingen van OBS Da Vinci Arnhem op het podium.
Leerlingen van OBS Da Vinci Arnhem op het podium.

Opvoering minimusical voor Oekraïense leerlingen

Algemeen

ARNHEM - Leerlingen uit groep 8 van basisschool OBS Da Vinci Arnhem hebben maandag 11 juli hun eindmusical opgevoerd voor de kinderen van de Oekraïense school. De leukste liedjes en meest grappige scènes hebben de leerlingen laten zien. Iedere scène werd van tevoren vertaald, zodat alle kinderen van de Oekraïense school het verhaal goed konden volgen. 

Het verhaal speelt zich af op kasteel Brederode. De beroemde illusionist ‘Hermanus Hoedoetiedat’ verdwijnt plotseling tijdens zijn laatste show. Niemand weet waar hij is gebleven. Ondertussen komen er nieuwe gasten aan op het kasteel en er gebeuren vreemde dingen. Dan ontdekken de gasten dat er een verborgen deur in de boekenkast zit met daarachter een geheime gang die naar een controlekamer leidt. Het blijkt dat ze de hele dag in de gaten worden gehouden door camera’s. Uiteindelijk komt alles weer goed.

“Ondanks de taalbarrière hebben de kinderen genoten van de musical, de dansjes en de liedjes. Het was een onvergetelijke ervaring, voor zowel de Nederlandse als de Oekraïense kinderen.”