Een vrijwilliger biedt ondersteuning.
Een vrijwilliger biedt ondersteuning. Foto: Home-Start / Anneke Hymmen

Home-Start zoekt gezinsondersteuners

Algemeen

ARNHEM - Home-Start (HS) biedt ondersteuning/praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot en met 12 jaar. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen (hun vraag staat centraal). Home-start wil het zelfvertrouwen van deze ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. 

Er zijn er steeds meer gezinnen die steun krijgen van een Home-Start vrijwilliger, ook in Arnhem. Als vrijwillige gezinsondersteuner van HS bezoek je wekelijks ‘jouw’’ gezin. Als vrijwilliger heb je 2 tot 4 uur per week de tijd om je in te zetten voor HS. 

Na je aanmelding als vrijwilliger volgt er een kennismakingsgesprek met de coördinator over de werkwijze van HS en de mogelijkheden en jouw motivatie en wensen. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens HS te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin.

“We vragen levens- of werkervaring met (eigen) kinderen, inlevingsvermogen, met ouders en kinderen kunnen werken, geduldig kunnen zijn, goed kunnen luisteren en doorzettingsvermogen. Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin. Je bent een luisterend oor en je bent er voor de ouder. Je neemt geen zaken over van ouders, maar je laat het initiatief bij hen. Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Je volgt eerst een training / introductie van vijf dagdelen.”

Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Wil jij gezinsondersteuner worden? Neem dan contact op met Sakine Akdag via tel. 026-312 77 00 of stuur een bericht naar s.akdag@rijnstad.nl.vrijwilligerscentralearnhem.nl.