Afbeelding

Arnhemse schrijfster Marjolein van der Gaag wint Zilveren Strop

Algemeen

ARNHEM - Schrijfster Marjolein van der Gaag uit Arnhem heeft tijdens de Avond van het Spannende Boek in de bibliotheek van Utrecht de Zilveren Strop 2022 in ontvangst mogen nemen. Zij kreeg deze juryprijs voor haar korte spannende verhaal ‘Onder de Waterspiegel’ en liet daarmee 120 andere inzendingen achter zich. 

De Zilveren Strop, een samenwerking tussen lezerscommunity Hebban en Stichting De Gouden Strop, werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Marjolein van der Gaag kreeg lovende kritieken van de jury. ‘Dit is een misdaadverhaal in optima forma. Alles klopt, van de eerste tot de laatste alinea’ en ‘Prima geschreven! Vlot, zonder stijlbloempjes of taalfouten. Twist op de helft is van majeure klasse’, aldus het juryrapport over ‘Onder de Waterspiegel’.

E-book gratis te downloaden

Van der Gaag wint met haar inzending de hoofdprijs van de Zilveren Strop ter waarde van 500 euro. Haar verhaal is samen met de andere verhalen uit de top 5 vanaf 19 juni als e-book gratis te downloaden via de website van Hebban.

Van Marjolein van der Gaag verschenen al eerder de thrillers Gevaarlijk Spel, Palm Village en Neerslag. Daarnaast schreef zij samen met auteur Marcella Kleine de thriller Hels en de spannende verhalenbundel Eindbestemming.