Vertegenwoordigers van de politiek en COC.
Vertegenwoordigers van de politiek en COC. Foto:

Primeur: ondertekening Regenboog Stembusakkoord gemeente Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Acht politieke partijen in Arnhem hebben met COC Midden-Gelderland het Regenboog Stembusakkoord getekend. Tijdens het COC Regenboogdebat, dat werd georganiseerd door COC Midden-Gelderland, gingen negen politieke partijen met elkaar in debat over onderwerpen die de LHBTIQ+ gemeenschap aangaat.  

Arnhem is een Regenboogstad. Dat betekent dat de gemeente zich actief inzet voor sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI+ personen. Maar hoe staat het met de uitvoering van dit beleid? En hoe staat het met het veiligheidsgevoel van LHBTI+ personen in de stad? Genoeg vragen voor COC Midden-Gelderland om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het Regenboogdebat te organiseren. Aan het einde van het debat tekenden acht politieke partijen voor het eerst in de Arnhemse geschiedenis het Regenboog Stembusakkoord: GroenLinks, VVD, D66, PvdA, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, CDA en VOLT. 

Daarmee spreken zij uit dat zij zich de komende vier jaar inzetten voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken. Ook ChristenUnie, niet aanwezig bij debat, gaat akkoord ondertekenen.