Wooncomplex voor 55-plussers met Indische/Molukse achtergrond viert 3-jarig bestaan

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Het wooncomplex voor 55-plussers met een Indische/Molukse achtergrond in Malburgen-Oost bestaat 3 jaar. In februari en maart 2019 werden de twee woonblokken van Stichting Rumah Impian Kita Arnhem (SRIKA) aan de Charley Bosveldhof opgeleverd. Het derde woonblok is door Volkshuisvesting Arnhem toegewezen aan ouderen uit Malburgen.

“Het was een droom van de Indische gemeenschap – Rumah Impian Kita betekent: huis van onze  dromen – om een kleinschalige woongemeenschap op te zetten voor mensen met affiniteit met het voormalige Indië. In samenwerking met Volkshuisvesting Arnhem werd deze droom gerealiseerd op een stuk grond in nabijheid van de Rijn waar al eerder nieuwe koopwoningen werden gebouwd”, aldus Saskia Rossi-van den Broek, secretaris van SRIKA.

De twee blokken van SRIKA bestaan uit zelfstandige units, 2- en 3-kamer appartementen, verdeeld over vier woonlagen. Op de begane grond van het eerste blok bevindt zich de groepsruimte van SRIKA, de plek waar alle activiteiten plaatsvinden.  Tijdens de lockdowns was deze ruimte gesloten maar bewoners kunnen nu weer elke donderdag en zondag hier terecht voor een kopje koffie en Indische snacks. Ook kan men in de groepsruimte genieten van film- en muziekavonden en elke maandagavond geeft de voorzitter van SRIKA, Ronald Schubert, Indonesische les aan belangstellenden.  

“Alle luxe afgewerkte appartementen worden naar volle tevredenheid bewoond. Het woord dat het wooncomplex misschien het best beschrijft, is: saamhorigheid. Buren letten op elkaar en zorgen voor elkaar, vooral in de donkere coronatijden. De oudsten hier kunnen erop rekenen dat ze nooit zonder eten of gezelschap zullen zitten - zo belangrijk in de afgelopen periode. Soms wordt een droom werkelijkheid, dankzij mensen die erin geloofden en die er samen hun schouders onder zetten. Op naar het eerste lustrum!”

www.rumahimpiankitaarnhem.nl