Bewoners Michael en Annelies onthullen de namen van de eerste woningen (Saturnus en Neptunus), die allemaal in het door de bewoners gekozen thema Heelal staan.
Bewoners Michael en Annelies onthullen de namen van de eerste woningen (Saturnus en Neptunus), die allemaal in het door de bewoners gekozen thema Heelal staan. Foto: Elver

Eerste fase nieuwbouwproject Elver Arnhem-Noord gereed

do 25 nov 2021, 16:10 Algemeen

ARNHEM - Een feestelijke dag voor Elver en specifiek de bewoners en medewerkers in Arnhem-Noord. Vandaag was de officiële oplevering van de eerste fase van het omvangrijke vervangende nieuwbouwproject aan de Bakenbergseweg en Kemperbergerweg. 

Elver is er voor mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders, familie en voor verwijzers en andere samenwerkingspartners. 

Bestuurder Irma Harmelink is trots op het eerste eindresultaat in Arnhem. “Ondanks dat we op een aantal plekken al vervangende nieuwbouw gerealiseerd hebben, blijft het officiële moment steeds weer bijzonder. Het is mooi om te zien dat het daadwerkelijke eindresultaat precies zo is geworden als we voor ogen hadden. Een fijn duurzaam thuis voor onze bewoners met eigen studio’s met meer privéruimte, eigen sanitair maar wel met een gezellige gezamenlijke huiskamer waar de bewoners elkaars gezelschap kunnen opzoeken. Maar natuurlijk ook een prettige werkplek voor onze medewerkers.” 

De bewoners kijken uit naar de verhuizing en de start van de tweede fase, ondanks dat het ook spannend is. Omdat ze op deze voor hen vertrouwde en unieke plek in Arnhem blijven wonen, kunnen ze de bouw op de voet volgen.

Op naar fase 2

Met het gereed zijn van de eerste bouwfase, kunnen de verhuizingen plaatsvinden. Een deel van de bewoners verhuist vóór medio december naar hun nieuwe thuis. De andere bewoners maken in januari de overstap naar hun tijdelijke onderkomen. Dit is nodig om de rest van de oude gebouwen vrij te kunnen maken voor sloop, om vervolgens plek te maken voor de resterende vervangende nieuwbouw. Ook wordt er in deze tweede fase ruimte gecreëerd voor nieuwe bewoners. De afronding van fase 2 zou in het voorjaar van 2023 moeten plaatsvinden.

Toenemende vraag

Elver reageert met de vervanging en nieuwbouw op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Naast de ruime eigen studio’s en centrale woonkamer ligt het vlakbij het stadscentrum van Arnhem. Daarmee biedt het bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen die de stad te bieden heeft, vanuit een comfortabele veilige woonplek. 

In de tweede bouwfase is er ook ruimte voor nieuwe bewoners. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het zorgloket van Elver, telefoonnummer 0314 - 69 69 11. Meer informatie over wonen bij Elver is ook te vinden op onze website www.elver.nl.

Omvangrijk vervangingstraject

Drie jaar geleden is Elver gestart met planvorming en uitvoering van een omvangrijk vervangingstraject van ruim 80% van de bestaande bebouwing. Net zoals in Nieuw-Wehl, Wehl en Doetinchem is ook voor de locatie Arnhem de samenwerking gezocht met Bouwbedrijf KlaassenGroep en Wassink Installatie, onder begeleiding van IAA architecten.

Officiële ondertekening oplevering bouwfase 1 Elver in Arnhem-Noord met vlnr: Henk Gersen (IAA Architecten), Irma Harmelink (Raad van bestuur Elver) en Michel Menting (algemeen directeur KlaassenGroep).
Officiële ondertekening oplevering installatiefase 1 Elver in Arnhem-Noord met vlnr: Derk Wassink (algemeen directeur Wassink Installaties), Irma Harmelink (Raad van bestuur Elver) en Marco de Pijper (M-trix Installatie Adviseur).