Studenten graven het gat voor de tijdscapsule.
Studenten graven het gat voor de tijdscapsule. Foto:

Tijdscapsule begraven in museumtuin

do 14 okt 2021, 07:58 Algemeen

ARNHEM - Zestien studenten van ArtEZ hebben deze week een tijdscapsule begraven in de toekomstige tuin van Museum Arnhem. Dat deden zij in het kader van kunstproject Reverse Archaeology. 

Deze capsule bestaat uit een zwarte kubus van een kubieke meter gevuld met kunstwerken die pas over duizend jaar wordt opgegraven. De studenten deden met dit project onderzoek naar hoe de wereld er over zo’n lange tijd uitziet. De gemeentelijk archeoloog heeft een catalogus met de inventaris van de tijdscapsule aangenomen, die door het museum wordt bewaard. 

De studenten deden onderzoek naar de vraag wat het bewaren van kunst voor duizend jaar met zich meebrengt. Hoe ziet de samenleving er dan uit? Bestaat de mensheid nog? Spreken mensen nog wel dezelfde taal en hoe beschouwen zij dit nalatenschap?

Heropening 

Museum Arnhem staat zelf aan de vooravond van een sleutelmoment in haar eigen geschiedenis, dat een actuele dimensie toevoegt aan deze tijdscapsule. Er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects.

In deze vleugel komen niet alleen nieuwe tentoonstellingszalen, maar ook het depot van het museum waarin alle 30.000 objecten uit de collectie van het museum worden bewaard, waaronder de collectie archeologie van de Gemeente Arnhem. De vernieuwde tuin wordt de groene ontmoetingsplek van Arnhem en is vrij toegankelijk voor iedereen. Het museum heropent zijn deuren in het voorjaar van 2022. De verbouwing van het museum is te volgen via een livestream op museumarnhem.nl/nl/nieuwbouw. Of bekijk de verbouwing vanaf de looproute, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding