Skills Boxen voor AZC bewoners

Algemeen

ARNHEM - Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft een geschenk voor de bewoners op de AZC’s in Arnhem ontvangen. Door een donatie van de Dullertsstichting kan Sportbedrijf Arnhem vier Skills Boxen beschikbaar stellen. Voor elke COA-locatie een eigen box. 

De Skills Box is een stevige kar vol beweegmaterialen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, bedoeld om de motorische ontwikkeling en coördinatie van kinderen en volwassenen te verbeteren. 

“De Skills Boxen zijn in 2020/2021 uitgedeeld aan alle scholen in Arnhem om de beweging van kinderen te stimuleren. Onze jonge en oudere bewoners hebben niet altijd de mogelijkheid om te sporten in een wijk of bij een sportclub. Deze Skills Boxen bieden straks volop gelegenheid om samen te bewegen. Een mooi voorbeeld van een inclusieve samenleving, waarbij in Arnhem iedereen mee kan doen; één van de pijlers uit het Arnhems Sportakkoord”, aldus locatiemanager Arnoud Hennink (COA Arnhem).

Het Arnhems Sportakkoord 

Het Arnhems Sportakkoord is een breed gedragen akkoord waarbij Gemeente Arnhem, Sportbedrijf Arnhem, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke partners en het onderwijs de krachten bundelen. Zij verbinden zich hiermee aan de vier pijlers van het Arnhems Sportakkoord: beweegvriendelijke leefomgeving voor iedereen, vijf uur bewegen per week op en rond school, vitale sport- en beweegaanbieders en inclusief bewegen. 

Door een gift van de Dullertsstichting is het mogelijk gemaakt dat vier vestigingen van het COA in Arnhem een Skills Box in ontvangst mogen nemen. De Dullertsstichting helpt inwoners van Arnhem en omgeving die geen of weinig financiële armslag hebben. Mensen voor wie aanvullende hulp min of meer noodzakelijk is om mee te kunnen draaien in de samenleving.