Vlnr. directeur Musis en Stadstheater Hans Verbugt en pianist Hannes Minnaar.
Vlnr. directeur Musis en Stadstheater Hans Verbugt en pianist Hannes Minnaar. Foto: Eva Broekema

Musis presenteert ‘betoverend programma klassieke muziek met Spotlight Artist’

Algemeen

ARNHEM – Musis & Stadstheater Arnhem presenteert voor seizoen 24/25 een programma ‘met de meest betoverende klassieke muziek’. “Aankomend seizoen belooft nog specialer te worden met Hannes Minnaar als onze Spotlight Artist, die vier adembenemende concerten verzorgt”, aldus Musis.

“Van gerenommeerde musici en topensembles uit binnen- en buitenland tot onze eigen vaste gastgezelschappen; Musis zal bruisen van muzikale pracht. Verheug je op Amsterdam Sinfonietta met Karsu, het Nederlands Kamerkoor met het Weihnachtsoratorium en het Nederlands Blazers Ensemble met de Negende van Beethoven. Ook ons huisgezelschap Phion zal schitteren met betoverende programma’s, terwijl de jongste oren kunnen genieten van onze familieconcerten.” Meer info: musisenstadstheater.nl/klassieke-muziek. “Maak je klaar voor een buitengewone ervaring, want dit seizoen brengt Musis & Stadstheater Arnhem een zeer speciale gast naar het podium. Pianist Hannes Minnaar heeft in de afgelopen jaren zowel de pers als het publiek veroverd met zijn muzikale spontaniteit en natuurlijke spel.”

Vier concerten

“In seizoen 24|25 verbindt Minnaar zich aan Musis als Spotlight Artist en heeft hij met zorg een programma samengesteld, bestaande uit vier concerten. Van een avond gewijd aan Gabriel Fauré tot een muzikale marathon met de 24 Préludes en fuga’s van Sjostakovitsj.”

“Later in het seizoen kunt u ook genieten van het Tweede pianoconcert van Beethoven en een luisterochtend met kamermuziek van Dvorák. Voor deze concerten werkt Minnaar samen met onder andere het Animato Kwartet en het Antwerp Symphony Orchestra.”

Hannes Minnaar.