Expo ‘Almost, but definitely’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Bij OMSTAND – space for contemporary art, aan de Van Oldebarneveldtstraat 92a in Arnhem is van 6 april t/m 19 mei de tentoonstelling ‘Almost, but definitely’ te zien. De tentoonstelling is gratis toegankelijk elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Mattie van der Worm in samenwerking met OMSTAND. “Voor de samenstelling van deze expositie kwamen we uit bij kunstenaars die zich in onze beleving verhouden tot het begrip essentie of noodzaak, of in ieder geval op zoek zijn naar zoiets. Ik hoop dat de bezoeker, al is het maar een split second, het verlangen om iets te willen begrijpen los kan laten”, aldus Van der Worm.

“Ik hoop de bezoeker te verleiden: tot vertragen, tot kijken en zien, tot waarnemen, en op zoek te gaan naar mogelijke verbanden tussen de verschillende werken. En ja, dat vraagt ook wel iets van de bezoeker. Ik raad toeschouwers dan ook aan om deze tentoonstelling vaker te komen bezoeken. Zo worden de kunstwerken aanleidingen voor gebeurtenissen en de tentoonstelling een gebeuren.” 

Het getoonde werk van elke individuele kunstenaar in de tentoonstelling verwijst naar zowel zichzelf, als naar het oeuvre van de kunstenaar, als ook naar elkaar. 

De deelnemende kunstenaars zijn: AKMAR; Gijs Assmann; Dirk Braeckman; Katie Duck; Abul Hisham; Pieter Kusters;  Dom Hans van der Laan; Han Schuil; Lawrence Weiner en Corine Zomer.