De buddy’s Najmaddin, Shamsan en Hassan.
De buddy’s Najmaddin, Shamsan en Hassan. Foto: Pim Helmich

Nieuw in Arnhem: het Buddycafé

Algemeen

ARNHEM - Buddy to Buddy Arnhem heeft er weer iets nieuws bij: elke eerste maandag van de maand het Buddycafé in de Stadskeuken aan Beekstraat 40 in Arnhem. Steeds vanaf 19.30 uur. Het café is er om mensen uit alle wijken en windstreken samen te brengen. Iedereen is van harte welkom.

“In het Buddycafé ontmoet je oude bekenden, mensen die je nu nog niet kent en mensen die nieuwsgierig zijn naar jou. Spelletjes spelen, wat drinken, kletsen, hapjes, lachen… dat wat je in een café doet. Afspreken hoeft niet, je kunt gewoon naar binnen lopen”, aldus de organisatie.

Het Buddycafé wordt georganiseerd door Buddy to Buddy Arnhem. Deze stichting koppelt nieuwkomers aan Arnhemmers. 

“Dat doen we op basis van gelijkwaardige interesses. Het gaat om de gezelligheid, gewoon leuke dingen samen doen. In het café zijn altijd veel buddy’s aanwezig. Wil je horen hoe het is om buddy te zijn? Vraag het daar.”

“Waarom zou je een buddy zijn? Omdat jezelf zijn, niet perse iets hoeven doen maar wel je wereld openstellen, meer dan genoeg is en enorm helpt om iemand te laten wortelen op een nieuwe plek en om nieuwe dingen over de ander en jezelf te ontdekken.”

“Je ontmoet je buddy tijdens een soort blind date-diner. Na drie maanden sluit het buddyprogramma af met een feest. En dan zit je er waarschijnlijk heel anders bij dan bij het eerste diner.” Het eerstvolgende Matchingsdiner is op maandag 15 april. Er zijn nog een paar plekken vrij, geef je snel op. Meer info: buddytobuddy.nl/afdeling/arnhem.

Informatiebijeenkomst

Maandagavond 25 maart is iedereen welkom die benieuwd en geïnteresseerd is naar het Buddyschap. “We vertellen wat het inhoudt om buddy te worden, je kunt al je vragen stellen en (oud)buddies vertellen over hun ervaringen.” De bijeenkomst is in de Stadskeuken van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen of je van te voren aanmelden via arnhem@buddytobuddy.nl.