Afbeelding
zaken

Wat je moet weten over gistpuistjes

Zakelijk

Het is frustrerend om een puistje te krijgen, vooral als het pijnlijk is. De meeste puistjes worden veroorzaakt door een infectie van de huid door een groep schimmels die bekend staat als “gist”. Deze infecties, die ook wel “gistpuistjes” worden genoemd, zijn beter bekend als “candida” of “gistpuistjes”. Sommige mensen krijgen deze puistjes omdat hun huid gevoelig is en de neiging heeft zo te reageren. Zo kom je snel van gistinfecties af!

Symptomen

Een huidinfectie veroorzaakt door de schimmel Pityrosporum of malassezia, bekend als kappersjeuk of tinea barbae, wordt veroorzaakt door warmte en vochtigheid. Deze schimmel groeit wanneer de huid overmatig warm en vochtig is. Deze schimmel gedijt goed in warme, vochtige omgevingen, zoals tropische klimaten en warme omgevingen. Hij gedijt ook in tropische gebieden en bij warm weer. Mensen met een vette huid kunnen ook besmet worden. Daardoor komt deze aandoening veel voor in tropische gebieden en bij warm weer. De schimmel kan ook op de huid groeien, waardoor puistjes ontstaan. Daardoor kan deze aandoening zich ook uitbreiden naar andere delen van het lichaam.

Investeer in een uitstekende acne wash als je jouw schimmelinfectie wilt opruimen. Een reinigingsmiddel met salicylzuur en benzoylperoxide kan ook helpen om je huid te zuiveren. Als jouw acne te ernstig is en je deze volledig wilt verwijderen, kun je de hulp van een dermatoloog inroepen. Er zijn veel verschillende acnebehandelingen, dus het is belangrijk om er een te vinden die bij jouw huidtype past. Deze ingrediënten zijn bijvoorbeeld benzoylperoxide, tretinoïne of isotretinoïne. Je kunt recepten vermijden door een acnebehandeling met deze elementen te proberen. De juiste acnéspoeling gebruiken kan ook helpen om toekomstige puistjes te voorkomen.

Conclusie

Gist is een soort schimmel die voorkomt op de menselijke huid en in de darmen. Als iemands gist overgroeit, kan het problemen veroorzaken. Hoewel het voor de meeste mensen niet schadelijk is en het van nature aanwezig is, kan het je huid binnendringen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, vooral als het warm is, zweterig en bedekt met kleding. Jouw huid is kwetsbaar voor schimmelinfecties, met name jouw liezen, onder de borsten, onder de armen en tussen jouw tenen. Zweet en olie van je huid worden verbruikt door de gist, die vervolgens een stof produceert die beta-diol-in heet en die jeukende, rode en ontstoken puistjes veroorzaakt. Deze puistjes lijken op acne, maar zijn eigenlijk een aparte vorm van puistjes. De puistjes ontstaan meestal in het gezicht omdat de omgeving daar warm en vochtig is, maar ze kunnen overal op het lichaam groeien. Bezoek de website voor meer informatie.