Inner Wheel bridgedrive voor goed doel

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Serviceclub Inner Wheel Arnhem Rijn-IJssel verzorgt zaterdag 19 november een bridgedrive voor het goede doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor de Stichting Hart voor Vrouwen, een onderzoeksfonds van het Radboud UMC in Nijmegen.  

“Het inzamelen van geld is helaas heel hard nodig, want per dag overlijden er nog steeds meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Het is bij vrouwen zelfs doodsoorzaak nummer 1, boven borstkanker en verkeersongevallen”, aldus de serviceclub. 

“Doordat deze ziekte zich bij vrouwen minder duidelijk aandient dan bij mannen, worden de hartklachten vaak niet op tijd herkend, met alle gevolgen van dien. Bovendien worden bij wetenschappelijk onderzoek van oudsher met name mannen door mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. Met de opbrengst van het landelijke (Inner wheel Nederland) project voor de totale duur van drie jaar zal het mogelijk zijn om het verschil te maken en gericht multidisciplinair onderzoek te doen naar het vrouwenhart en onderlinge verbanden met andere organen.” 

De bridgedrive is in het Lorentzhuis aan de Rijnstraat 1 in Velp van 14.00 tot 18.00 uur. Deelname kost 40 euro per bridgepaar, ter plaatse contant te voldoen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderzoeksfonds Stichting Hart voor Vrouwen

Aanmelding kan t/m 12 november uitsluitend via email:  fundraisingIW@gmail.com met vermelding van naam en voornaam van de spelers, telefoonnummer, de speelsterkte (A-B-C) en evt. NBB-nummer.   

U ontvangt een bevestiging. Voor meer informatie: tel. 06-513 06 513.