Gelrepas-buskaart in Arnhem definitief

ARNHEM - Het busvoordeelabonnement voor Arnhemse Gelrepashouders is een groot succes. 

In de eerste acht maanden van de pilot kocht ruim 40 procent van alle Gelrepashouders - meer dan 7.000 Arnhemmers - voor slechts 15 euro zo'n buskaart. Daarmee maakten ze in totaal bijna 800.000 ritten, vooral in de stad. De ‘bijna gratis' buskaart wordt daarom definitief ingevoerd. Dat heeft het college van B&W besloten. Met dit busvoordeelabonnement kunnen Arnhemse Gelrepashouders één jaar lang op werkdagen na 09.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag onbeperkt met de bus reizen in de gemeente Arnhem. 

Het busvoordeelabonnement voldoet aan een behoefte, constateert ook wethouder Nermina Kundic. 

"De kaart is volop aangeschaft en volop gebruikt. Met elke kaart werden gemiddeld 110 ritten binnen de stad gemaakt. Dat betekent dat veel Arnhemmers met een smalle beurs beter mee kunnen doen in de maatschappij. Daarom hebben we besloten dat dit abonnement blijft." 

Alle Gelrepashouders met een abonnement krijgen per brief bericht dat ze het abonnement kunnen verlengen, wederom voor 15 euro. Ook nieuwe Gelrepashouders krijgen van de gemeente bericht over de mogelijkheden van het busvoordeelabonnement. Het bijna-gratis abonnement geldt alleen binnen de gemeentegrens van Arnhem. Het is mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Arnhem met de provincie Gelderland en Connexxion. Bij een busrit van Arnhem naar buiten de gemeente hoeft alleen het stuk buiten Arnhem betaald te worden.