Leerlingen zijn aan het overleggen.
Leerlingen zijn aan het overleggen. Foto:

Leerlingen OBC Bemmel in actie voor het goede doel

BETUWE - In het kader van het project ‘OBC Onderneemt’ ontdekten alle tweedejaarsleerlingen van OBC Bemmel woensdag 3 april t/m vrijdag 5 april wat het is om ondernemer te zijn en tegelijkertijd een goed doel te steunen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en samenwerking stonden bij dit project centraal.

Tijdens de aftrap van het project leerden de leerlingen meer over een onderneming, mircokrediet én het goede doel ‘ProActief Nepal’. Deze stichting geeft studiebeurzen aan kansarme kinderen in Nepal. "Het is fantastisch dat leerlingen van OBC Bemmel iets kunnen betekenen voor kinderen die nu geen kans op onderwijs hebben."

Vervolgens maakten de leerlingen in groepjes een ondernemingsplan. Groepje havoleerlingen: “We vinden het project erg leuk door de vrijheid, het onderhandelen en het verkopen van onze producten aan de bezoekers van de markt. Onze creativiteit kunnen we hierbij goed kwijt. Bijvoorbeeld door erover na te denken wat mensen aanspreekt en om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om zoveel mogelijk te verkopen voor het goede doel!”

Op donderdag waren de leerlingen aan zet om hun plan aan een professionele jury te pitchen. Hoe beter het idee en de pitch, des te meer microkrediet ze kregen om hun bedrijfje op te starten.

Maatschappelijk 
verantwoord
ondernemen en
samenwerken

Vrijdag stond voor de leerlingen in het teken van de verkoop van hun producten/diensten in een eigen marktkraam aan belangstellenden. De vele kraampjes toverden OBC Bemmel om tot een gezellige markt. Alle groepjes betalen het krediet terug en de overgebleven winst gaat naar het goede doel. Het groepje met de hoogste opbrengst en oog voor duurzaamheid en aankleding, wint de prijs.