Still uit 'Lucy goes Gangsta'. (Foto: Gijsbrecht Film)
Still uit 'Lucy goes Gangsta'. (Foto: Gijsbrecht Film) Foto: Daniel Dornhöfer

Film 'Lucy goes Gangsta'

OOSTERBEEK - Eerst kijken naar de kinderfilm 'Lucy goes Gangsta' en daarna meedoen met de gratis mini-workshop acteren: dat kan op zondag 21 april bij Filmhuis Oosterbeek. De film begint om 14.00 uur en het programma is rond 16.30 uur afgelopen. 

'Lucy goes Gangsta' is een film over de brave Lucy (10). Ze houdt zich aan alle regels, doet netjes haar huiswerk en helpt haar ouders in hun ijszaak. Als de ijsmachine kapot gaat en haar ouders geen geld kunnen lenen van de bank, neemt Lucy een radicale beslissing. Ze gaat de bank beroven, zal door het leven gaan als ‘Lucyfer’ en de brutaalste jongen van de klas moet haar leren liegen, stelen, anderen om te kopen en vals te spelen. De training is zo succesvol dat Lucy de stoute schoenen aantrekt en de dorpsbank binnenstapt… De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Kaartjes kun je reserveren via
 filmhuisoosterbeek.nl


Live muziek in ABC Libertas 

ARNHEM - Geniet zaterdag 20 april van live muziek van Roodnoot, Levi Boon en Sarah Holwerda. De optredens zijn in Arnhems Boeken Café Libertas aan Klarendalseweg 477-1 in Arnhem. Aanvang 20.00 uur.

Roodnoot, Sarah Holwerda en Levi Boon gaan dit voorjaar samen op tour. Het afgelopen jaar brachten ze alle drie een EP uit en werken ze hard aan de start van hun carrière. Deze avond brengen ze in een intieme setting elkaars repertoire ten gehore. Verwacht hartverwarmende indie folk-pop, akoestische gitaren en veel samenzang. 

Kraampjesmarkt in Bakermat

ARNHEM - In Bakermat (ingang Izaak Evertslaan 11 in Arnhem) heeft zaterdag 20 april van 12.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse kraampjesmarkt plaats. Je vindt er - naast boeken - door wijkbewoners zélf gemaakte beelden, gedichten, vaasjes, schilderijen, sieraden of objecten van andere aard. De opbrengst van de boekenverkoop gaat naar goede doelen. De toegang is gratis. 

Jaarconcert AVAZ

ARNHEM - Houd u van de accordeon en accordeonmuziek? Dan bent u van harte welkom op het jaarconcert van Accordeon Vereniging Arnhem Zuid (AVAZ) op zaterdag 20 april in de Kruiskerk aan de Lisdoddelaan 30 in Arnhem. Er wordt klassieke èn moderne muziek gespeeld van onder meer Mozart, Fauré, Holvast, Piazzolla en Saint Saëns. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt 10,00 euro.

Meezingconcert Antoine Oomen

ARNHEM - Alle 150 Psalmen vrij van Huub Oosterhuis zijn getoonzet door Antoine Oomen. Om Oomen te danken en te eren, is hij door De Zijp uitgenodigd voor een meezingconcert. Dat heeft plaats zondag 14 april in de Elisabethkapel aan de Zwarteweg 25 in Arnhem. Aanvang 16.00 uur. 

Het koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek zingt, onder leiding van de componist en op de vleugel begeleid door Roland Aalbers, een selectie van twintig psalmen. Met medewerking van solisten Heleen Oomen en Mark Walter. Entree 15,00 euro (inclusief programmaboekje). Reservering: reserveren@dezijp.nl.

Biodiversiteit

BEMMEL - Lingewaard Natuurlijk heeft Ignas Heitkönig uitgenodigd voor de lezing 'Biodiversiteit en het klimaat' waarin hij de belangrijkste processen van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies op een rijtje zet. De lezing is dinsdag 16 april in De Veldschuur aan Sportlaan 1M in Bemmel. Aanvang 20.00 uur, entree 7,50 euro. Info en aanmelden: pr@lingewaardnatuurlijk.nl.

www.lingewaardnatuurlijk.nl