Opening opvangcentrum Schuytgraaf voor 150 Oekraïners

Speciaal voor vluchtelingengezinnen

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft onlangs het nieuwe opvangcentrum in Schuytgraaf officieel geopend. 

De opvangplekken zijn verdeeld over ongeveer 60 woonunits op veld 27 van Schuytgraaf. "Dit is een nieuwe mijlpaal in de voortdurende inspanningen van de stad om mensen die vluchten voor oorlog en geweld te ondersteunen", aldus de gemeente.

Het nieuwe opvangcentrum in Schuytgraaf is speciaal ontworpen om vluchtelingengezinnen te ondersteunen, met name diegenen met kinderen. Er komen in de nieuwe woningen zo’n 150 Oekraïners. Deze gezinnen zijn afkomstig van gastgezinnen of vonden eerder onderdak op opvangschepen. In Schuytgraaf krijgen ze de ruimte om te koken, integreren in de wijk en deel te nemen in de maatschappij. De flexwoningen zijn modulair en duurzaam opgezet en krijgen na 2 jaar een andere functie in de stad.

"Arnhem is trots op de inwoners die hun deuren en harten hebben geopend om Oekraïense vluchtelingen in hun huizen te verwelkomen. Met bijna 100 gezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen, laat Arnhem zien dat solidariteit en medemenselijkheid diepgeworteld zijn in de lokale gemeenschap."

De woonunits zijn verplaatsbaar en kunnen op een andere plek weer worden ingezet voor de (tijdelijke) huisvesting van verschillende doelgroepen. In de woonunits kunnen mensen zelfstandig wonen, met eigen sanitair en keuken in 1-, 2- en 3-persoonsvarianten. 

De opvanglocatie is vooralsnog uitsluitend bedoeld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Mocht de behoefte aan opvang voor deze groep sterk afnemen, dan kunnen de opvangplekken ook voor andere doelgroepen beschikbaar gesteld worden.