Vitessespelers Million Manhoef en
Kjell Scherpen met Jong Oranje naar EK

ARNHEM - Het seizoen van Vitesse is zondag 28 mei ten einde gekomen met een 0-1 overwinning in De Kuip, maar voor Million Manhoef en Kjell Scherpen staat er nog een mooi toetje te wachten. De twee Vitessenaren mogen zich met Jong Oranje opmaken voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië, laat Vitesse op de eigen website weten.

Manhoef en Scherpen behoren tot de 23 uitverkorenen die door bondscoach Erwin van de Looi zijn opgenomen in de selectie voor het jeugd-EK. Jong Oranje start op zondag 11 juni aan de voorbereiding op dit toernooi. Na een trainingskamp in Oostenrijk en een oefentreffen met het Olympisch elftal van Japan (woensdag 14 juni) begint het EK voor Jong Oranje op woensdag 21 juni, met een optreden tegen België. 

De brigade van oud-Vitessenaar Van de Looi speelt in de poulefase ook nog tegen Portugal (zaterdag 24 juni) en gastland Georgië (dinsdag 27 juni). De duels worden stuk voor stuk om 18.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt. 

Scherpen is één van de ervaren mannen in het keurkorps van Jong Oranje, met zeventien interlands achter zijn naam. In deze wedstrijden hield de huurling van Brighton & Hove Albion maar liefst acht keer de nul. 

Manhoef vierde in maart zijn debuut in Jong Oranje. Eerst kwam hij als invaller binnen de lijnen tegen Noorwegen, daarna scoorde hij als basisklant tegen Tsjechië. Met negen doelpunten kroonde Manhoef zich dit seizoen tot Vitesse-topscorer in de Eredivisie. En Manhoef mag zich 'Speler van het Jaar' noemen. Jaarlijks benoemt Supportersvereniging Vitesse de Speler van het Jaar. Van de 1.600 inzendingen stemden 49 procent op Manhoef. Ryan Flamingo werd tweede, Melle Meulensteen derde.