Expositie Fine Fleur rond 'zachte waarden'

ARNHEM - Fine Fleur, een expositie van kunstenaars uit Parijs en Nederland 'rond een wolk aan zachte waarden' is nog t/m 18 juni te zien bij Omstand aan de Van Oldenbarneveldtstraat 92A in Arnhem. Open vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zondag 18 juni is de artist talk met aansluitend de finissage. De artist talk is bij Collectie DE.GROEN in Arnhem van 13.00 tot 15.00 uur. De finissage is dan aansluitend bij Omstand vanaf 15.30 uur. Vrij entree.  

Fine Fleur is een gevarieerde internationale expositie met keramiek, fotografie, sculptuur, installatie en schilderkunst en met werk in situ. "Fine Fleur serveert zachtheid als tegengif. De kunstwerken zijn ambigue en subtiel. Uit de kunstwerken is een wolk aan zachte waarden te destilleren." 

De dertien deelnemende kunstenaars delen eenzelfde sensitiviteit. Op de werken zijn termen van toepassing als ongrijpbaar, futiel, ijl, nietig, weerloos, bescheiden, twijfel en niet weten. 

Waarden die vaak afgedaan worden als onbelangrijk. De werken maken invoelbaar hoe het povere en kleine, in al zijn nietigheid betekenisvol en verleidelijk kan zijn. 

Soms zien de kunstwerken er broos uit maar ze hebben wel degelijk power. Dit komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in de variatie aan materialen en middelen die de kunstenaars in de tentoonstelling gebruiken, van eendenkroos en blauwalgbacterie, vlindervleugels, walvisbotpigment, bamboefluweel en inktvisink, tot messteken in het schildersdoek en vloeistof-druppels van de rode cochenilleluis. Het onbeduidende blijkt bestaansrecht te hebben. Meer info via info@omstand.nl en www.omstand.nl.