Een kijkje in de Bee & Bee. (Foto: Natuurcentrum Arnhem)
Een kijkje in de Bee & Bee. (Foto: Natuurcentrum Arnhem) Foto:

Opening Bee & Bee bij Stadsboerderij Korenmaat

ARNHEM - Dat bijen belangrijk zijn voor de natuur weten we eigenlijk wel. Maar hoe goed kennen we de bij echt? 

In de vernieuwde bijenstal bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid kunnen bezoekers vanaf nu van alles leren over de honingbij en de wilde bij. 

Test je kennis met de quiz en de bijenscroll, bewonder ze in een bijenpoppenkast en luister naar ze van héél dichtbij. Om de opening van de Bee & Bee te vieren stond de stadsboerderij van 26 mei t/m 2 juni in het teken van de bij. 

Kijk voor meer info en activiteiten op www.natuurcentrumarnhem.nl.


Buitengewone woonlocaties  

ARNHEM - Tijdens de Dag van de Architectuur zijn zaterdag 10 juni verschillende buitengewone woonlocaties in Arnhem te bezoeken.  De locaties waar een rondleiding (te reserveren via www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl) wordt georganiseerd zijn Buitenplaats Koningsweg, De Arnhemse Heren, Landgoed Klingelbeek en Biophilic woongemeenschap Arneco aan de Huissensedijk. 

Een reeks architectuurfilms biedt een brede kijk op de woningbouwopgave waarvoor Nederland staat.  De thematiek 'wonen' wordt door vijf sprekers het perspectief vanuit landschap, projectontwikkeling, architectuur en vanuit de bewoners belicht als inleiding op de films. Het Arnhem Architectuur Filmfestival is van woensdag 7 t/m zaterdag 10 juni in FocusFilmtheater Arnhem, kaartverkoop via Focus Filmtheater.

'Snuffelen' 
aan dansen

ARNHEM - De laatste vier weken van het seizoen (vanaf maandag 12 juni) zijn zogeheten 'snuffel'-weken bij Dansen bij Versteegh. Zo kun je voor de zomervakantie ontdekken of dans iets voor je is en/of welke dansvorm het beste bij je past. Vier weken meedoen aan danslessen voor 25 euro, voor kids van 4-12 jaar 20 euro. 

Het aanbod is breed: van breakdance tot klassiek ballet voor jong en ouder. Dit aanbod geldt voor alle dansvormen die je solo doet. Voor alle partnerdansen (Salsa, Stijldansen, Lindy hop, Argentijnse tango) is er een proefles-week in september, bij start van het nieuwe dans-seizoen.  Voor meer informatie: tel. 026 - 3511211 via  info@dansenbijversteegh.nl of kijk op www.dansenbijversteegh.nl.

Laatste kans op gratis HPV-prik

ARNHEM - Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003, dan kun je gratis je HPV-vaccinatie halen bij GGD Gelderland-Midden. Dit vaccin beschermt tegen zes soorten kanker.

In juni heeft iedereen tussen de 19 en 27 jaar de laatste kans om de prik nog gratis te krijgen. Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij de locatie Kermisland 110 in Arnhem-Noord op: 
- 10 juni 10.00 tot 16.30 uur;
- 16 juni 14.00 tot 17.30 uur en 18.00 tot 20.30 uur;
- 24 juni: 10.00 tot 16.30 uur.
"Het humaan papillomavirus (HPV) is een veelvoorkomende infectie die kan leiden tot onder andere baarmoederhals- en peniskanker. Door jezelf te laten vaccineren, verklein je het risico en bescherm je jezelf", aldus GGD Gelderland-Midden. Kijk voor meer informatie op ggdgm.nl/hpv-vaccinatie

Adverteren

ARNHEM - Ook adverteren in Arnhemse Koerier? Bel voor meer informatie naar Arthur Tholense, 06-48019634 of mail naar arthur@starterspers.nl.