Okesweer. (Foto: Anne Hamers)
Okesweer. (Foto: Anne Hamers) Foto:

Nederrock aan de Rijn

ARNHEM - De grote zaal van poppodium Luxor Live in Arnhem vormt vrijdag 9 juni het decor voor Nederrock aan de Rijn. Aanvang 20.00 uur.

Diep in de krochten van Popcentrum de Jacobiberg in Arnhem hebben drie bands hun passie voor Nederpop- en rockmuziek en de liefde voor Nederlandstalige liedjes omgezet in een minifestival. Het gaat om de bands De Materie, Okesweer en Van Troje. Zie daar de geboorte van 'Nederrock aan de Rijn'. Stadsdichter Jesse Laport maakt als speciale gast ook zijn opwachting.

Alle bands brengen nieuwe nummers ten gehore. Aan het einde van de avond staan de drie bands gezamenlijk op het podium om de avond samen af te sluiten. Kaarten te koop via www.luxorlive.nl. 


Teenage Party

ARNHEM - In de kantine van Arnhemse Boys aan de Marasingel 251 in Arnhem is zaterdag 10 juni  een alcohol- en rookvrije Teenage Party voor kids van 12 tot en met 16 jaar. Met DJ Taluco.

De party is om jongeren een plek te geven om elkaar te ontmoeten en te ondervinden dat uitgaan zonder alcohol en zonder sigaret ook heel goed kan! De Teenage Party is van 20.00 tot 00.00 uur. Ticket kosten 10,00 euro, bestellen via Instagram (teenageparties_arnhem) of Facebook.  

Zomerdrive

ARNHEM - Bridgeclubs in de regio Arnhem (BC Doublet, BC ABC, BC BAK, BC Biljoen, BC de IJsselstreek en VBC) verzorgen ook dit jaar weer samen een zomerdrive op de donderdagen tussen 22 juni tot en met 24 augustus.  

Het bridgen heeft plaats in het restaurant van Insula Dei aan de Velperweg 139 in Arnhem. Start om 19.30 uur, graag om 19.15 uur aanwezig. Deelname is gratis. Opgeven via acolbridgecollege@outlook.com of 7077.bridge.nl (elke donderdag of eerder maar uiterlijk op donderdag vóór 16.00 uur). Deelnemen kan met of zonder partner (wel graag aangeven als u geen bridgepartner heeft). Bij aanmelden graag doorgeven naam, telefoonnummer, eventueel bridgepartner en bondsnummer.

Voorstelling Judas

ARNHEM - In de Baptistengemeente Arnhem Centrum aan Willem van Kleeflaan 6 in Arnhem wordt donderdag 8 juni de voorstelling Judas opgevoerd. Spel: Jeske Alblas, tekst: Lot Vekemans.

Judas, verrader? Zo wordt hij vaak afgeschilderd. Hij werd zwartgemaakt, zijn naam gebruikt als een icoon van verraad. De voorstelling schuurt tegen die vastgeroeste beelden aan die we hebben. De vragen zijn relevanter dan ooit en de antwoorden zijn niet zo vanzelfsprekend als ze lijken. Hebben we genoeg informatie om te oordelen? En wat als Judas de geschiedenis kon keren, zou je dat dan willen? Judas laat je nadenken over wat er is gebeurd. Aanvang 20.00 uur. Entree: 10 euro / 5 euro voor studenten - opbrengst voor Amnesty International.

Avondexcursie door heemtuin 
in Presikhaaf

ARNHEM - Eenmaal per jaar gaat de heemtuin in Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem 's avonds open voor publiek. Dat is dit jaar op woensdagavond 7 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

's Avonds zijn er andere dingen in de heemtuin te ontdekken dan overdag. De meeste bloemen sluiten als het donker wordt maar de Teunisbloem gaat dan pas open. De kamperfoelie begint ‘s avonds pas te geuren. Ook zijn er nachtdieren die tevoorschijn komen. Misschien zien we de eerste vleermuizen en horen we de roep van de bosuil. Laat je verwonderen onder leiding van IVN gidsen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven voor deze avond-excursie.