Wielrenners door de straten van Elden. (Foto: Eldense Draai)
Wielrenners door de straten van Elden. (Foto: Eldense Draai) Foto: Eldense Draai

Toezicht houden bij afzetting en hekken opruimen

Vrijwilligerswerk voor De Eldense Draai

ELDEN  - Wielerronde De Eldense Draai is dit jaar op zondag 18 juni. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers.

Op zondag 18 juni viert Elden het jaarlijks terugkerende sportfestijn De Eldense Draai. Tijdens de wedstrijden zijn de terrassen rondom De Brink geopend en is er een braderie. Op het dorpsplein vindt een volleybaltoernooi plaats en er zijn activiteiten voor kinderen. In de middag feest met livemuziek. 

Op het afgesloten parkoers nemen renners uit heel Nederland het tegen elkaar op tijdens de wielerwedstrijden. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen kennis maken met de wielersport tijdens de Dikke Banden Race. 

Programma: 10.30 uur sportklasse 50 km; 11.45 uur nieuwelingen 50 km; 13.00 uur Funklasse heren; 14.00 uur Decathlon Dikke Banden Race; 15.15 uur elite 80 km (Grote Prijs Leo Peelen). De wedstrijdorganisatie van de wedstrijden is ook dit jaar in handen van de KNWU. 

De vrijwilligers houden toezicht bij de afzettingen van 10.00 tot 17.00 uur om het verkeer bij de afsluiting te instrueren een andere route te volgen vanwege afgesloten wegen. Of ze helpen met het opruimen van de hekken tussen 17.00 en 19.00 uur. Minimumleeftijd 16 jaar. Je ontvangt een lunchpakketje, vergoeding en een drankje na afloop. Er is een online instructiecursus voor de verkeersregelaars. Help jij een dagje of dagdeel mee? Meld je aan bij Jasper Bugter, tel. 06-29034741 of info@eldensedraai.nl.



Informatie over meer vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl