John Jansen en Annelies van Amersvoort.
John Jansen en Annelies van Amersvoort. Foto:

Voor nu en Later wil mensen ontzorgen

ARNHEM - Stichting Voor nu en Later is er voor mensen die niet kunnen terugvallen op eigen netwerk wanneer het er echt toe doet. 'Wanneer het er echt toe doet, dan zijn wij er voor u', staat er op de website van Voor nu en Later. 

De stichting is opgericht in 2021 door John Jansen. In zijn werk bij NAbij, dat hij in 2014 heeft opgericht, komt hij veel mensen tegen die geen of niet voldoende netwerk hebben om op terug te vallen. NAbij ondersteunt mensen in de laatste levensfase. Wat in 2014 begon uit idealisme is uitgegroeid tot een begrip in de regio: mensen die weten niet lang meer te leven te hebben, kunnen terugvallen op mensen van NAbij die op geheel vrijwillige basis ondersteuning bieden. Er zijn van mens tot mens. 

"Er bleek al snel een andere behoefte van mensen die nagenoeg niemand om hen heen hebben. Wie zorgt er voor praktische zaken bij een ziekenhuisopname? Wie verzorgt dan je huisdier? Wie vertegenwoordigt je als je dat zelf niet meer kunt? Wie geef je op als eerste contactpersoon? Allemaal zaken die er echt toe doen! Mensen kunnen dan in deze situatie een beroep doen op Stichting Voor nu en Later", aldus Jansen. 

"Naast praktische ondersteuning kan de stichting ook optreden als wettelijke vertegenwoordiger. Door alles goed af te spreken en wettelijk vast te leggen, kunnen we op deze manier de mens bijstaan die zelf niet voldoende netwerk heeft. In een latere fase kan de stichting als testamentair executeur optreden om ook na het leven er zorg voor te dragen dat alles netjes en conform wens wordt afgehandeld." 

Inmiddels heeft Annelies van Amersvoort de stichting versterkt. Ze is bekend in het sociale maatschappelijke domein en samen met John vormt zij de drijvende kracht achter de stichting. "Het is niet alleen voor de inwoners van Arnhem een geruststelling dat er een betrouwbare organisatie is waar zij op terug kunnen vallen als het er echt toe doen, ook bijvoorbeeld zorginstellingen en woningbouwvereniging hebben er baat bij dat zaken goed geregeld zijn." 

"Er zijn kosten verbonden aan de ondersteuning vanuit de stichting, een kleine eigen bijdrage en kosten voor het testament/levenstestament bij de notaris. Mensen die niet beschikken over voldoende financiĆ«le middelen om toch de belangrijke zaken te regelen, kunnen toch bij de stichting aankloppen: we kijken samen naar een oplossing", aldus Jansen. 

De stichting is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 026-2340235. Voor meer informatie kijk op www.svnel.nl.