Dag van de Architectuur in Arnhem

ARNHEM - Na jaren van quarantaine en thuiswerken is ons thuis een prominentere plek gaan innemen in ons dagelijks leven. Hoe zorgen we voor een kwalitatieve uitbreiding van het woningaanbod? 

Tijdens de Dag van de Architectuur zijn op zaterdag 10 juni verschillende Buitengewone woonlocaties in Arnhem te bezoeken. Woonlocaties waarbij met een positieve insteek een thuis is gecreƫerd, passend bij de wensen en de identiteit van de bewoners. De locaties waar een rondleiding (reserveren via website) plaatsvinden zijn: Buitenplaats Koningsweg (landschapsrondleiding, architectuurrondleiding, kinderrondleiding/workshop), De Arnhemse Heren (stadsvilla's tegenover centraal station), Landgoed Klingelbeek (landschap en architectuurrondleiding) en Biophilic woongemeenschap Arneco aan de Huissensedijk (rondleiding door zelfbouw bewoners). Voor inschrijven rondleidingen: www.dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Een reeks architectuurfilms biedt een brede kijk op de woningbouwopgave waarvoor Nederland staat. De thematiek 'wonen' wordt door vijf sprekers het perspectief vanuit landschap, projectontwikkeling, architectuur en vanuit de bewoners belicht als inleiding op de films. Het Arnhem Architectuur Filmfestival vindt plaats van woe 7 t/m za 10 juni in FocusFilmtheater Arnhem.