Doelman tekent contract bij Brabantse eredivisionist

Jeroen Houwen vertrekt naar RKC Waalwijk

ARNHEM - Jeroen Houwen maakt na het lopende seizoen de overstap naar RKC Waalwijk. De 27-jarige doelman heeft een meerjarig contract getekend bij de Brabantse eredivisionist. In Arnhem beschikte de Limburgse goalie over een aflopende verbintenis. 

Daarmee komt er na elf seizoenen een einde aan het tijdperk van Houwen bij Vitesse. 

De keeper kwam in 2012 terecht bij de Arnhemse academie, werd in 2014 bij de eerste selectie gehaald en maakte uiteindelijk in november 2017 zijn debuut in de hoofdmacht. Er volgde toen een snelle promotie tot eerste doelman, in een seizoen waarin Vitesse de play-offs om Europees voetbal wist te winnen. 

De langste reeks wedstrijden keepte Houwen echter in het afgelopen seizoen. Daarin stond hij 29 keer onder de lat, waaronder zeven duels in de UEFA Europa Conference League. De Limburger maakte onder meer zijn opwachting in beide delen van het tweeluik met AS Roma in de achtste finales.

Houwen stond in de afgelopen seizoenen bekend als de laatste der Mohikanen, voor wat betreft de Vitesse-groep die in 2017 de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis in de wacht wist te slepen. Vitesse bedankt Houwen voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes in Waalwijk.