De Brabantweg wordt stiller en veiliger

ARNHEM - De Brabantweg wordt stiller en veiliger. Het asfalt op de weg wordt vervangen voor stil asfalt en bij scholen komen drempels zodat het verkeer in De Laar langzamer gaat rijden. De werkzaamheden zijn in de nacht van maandag 22 mei tot vrijdagochtend 26 mei.

Het werkgebied ligt tussen de Metamorfosenallee - Burgemeester Matsersingel en de Eindhovensingel en Bredasingel in het zuiden van De Laar. De Brabantweg is van 22 tot en 25 mei tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten. De kruising aan de zuidkant blijft zo lang mogelijk open. Verkeersregelaars staan klaar om u te helpen. Overdag is de weg open. 

Moet u tijdens de werkzaamheden van en naar uw huis via de Brabantweg, bijvoorbeeld omdat u nachtdienst heeft? Overleg dan met de verkeersregelaars hoe u het beste kunt thuiskomen. "We beginnen aan de noordkant en eindigen aan de zuidkant. Komt u ’s avonds thuis, dan kunt u het beste via de zuidkant rijden. Komt u vroeg in de ochtend thuis? Dan kunt u beter via de noordkant komen."

De fiets- en voetpaden zijn open en daar wordt niet aan gewerkt. Fietsers en voetgangers kunnen wel wat hinder ervaren. 

U kunt geluidsoverlast ervaren. Bij slecht weer kan het zijn dat het werk uitloopt of wordt uitgesteld. 

Nood- en hulpdiensten kunnen altijd langs het werk rijden. 

Bussen rijden overdag de gewone route. Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden rijden de bussen een andere route. Kijk voor actuele reisinformatie op www.breng.nl.