Tine Boeve is 25 mei te zien in Theater Het Hof met 'Dubbel Dank'.
Tine Boeve is 25 mei te zien in Theater Het Hof met 'Dubbel Dank'. Foto:

'Dubbel Dank' in Theater Het Hof

ARNHEM - Tine Boeve is donderdag 25 mei te zien in Theater Het Hof met 'Dubbel Dank'. Aanvang 20.00 uur. Theater Het Hof is te vinden aan de Boekhorstenstraat 58 in Arnhem. In een reis door de levens van vorige generaties komen onthullingen, keuzes, schuld en schaamte voorbij. 

"Mijn opa had een droom. Om deze droom te realiseren stapte hij op zijn fiets en verliet zijn geboortegrond op de Veluwe. Mijn moeder liet haar dromen los en gaf ze door aan haar kinderen. En ik? Ik ga mijn droom realiseren op het podium van Theater Het Hof in Arnhem. Met 'Dubbel Dank' ga ik u meenemen naar het leven, de ervaringen en keuzes van mijn grootouders en breng met humor en lichtheid de impact van de verzwegen verhalen van vroeger. Mijn uitdaging was om dit om te zetten, zodat ik vanuit begrip en liefde voor de keuzes verder kan leven", aldus Boeve. 

'Persoonlijk 
Landschap'

VELP - Ruben Smit, regisseur van 'De nieuwe wildernis' (2013) en 'Wad' (2018), maakte een fotografische verslag van zijn herstel van de ziekte van Lyme. “Ik zocht naar intieme, persoonlijke landschappen. Terug naar het nu, het moment waarin ik op dat moment was.” Woensdag 24 mei komt hij hierover vertellen bij  Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp. En laat hij foto's zien. Van 19.30-21.00 uur, entree 7,50 euro. 

Vanuit het niets kreeg Smit in maart 2019 talloze migraineaanvallen. De diagnose was: ziekte van Lyme. 'Een existentiële winter', zoals hij die periode noemt. Na een half jaar het bed gehouden te hebben, besloot hij om elke dag direct vanuit zijn huis een uur te gaan wandelen. In het landschap leerde hij weer zien en vond hij een begin van herstel. En maakte hij talloze foto’s die nu zijn uitgegeven in 'Persoonlijk Landschap'.

Kleedjesmarkt 
De Vlindertuin

ARNHEM - De Vlindertuin houdt zaterdag 3 juni een kleedjesmarkt. Het evenement biedt kinderen de kans om hun spulletjes te verkopen en andere kinderen te ontmoeten. Ook volwassen zijn welkom met hun kleedje. De kleedjesmarkt is op de parkeerplaats en rond de moestuin van De Vlindertuin aan de Sperwerstraat 97 in Arnhem. Het evenement is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen ook genieten van de moestuin van De Vlindertuin. Entree en deelname aan kleedjesmarkt is gratis. Aanmelden voor plekje vóór 30 mei via paradisperdu24@gmail.com.




Tentoonstelling  
‘Nalatenschap’

VELP - Atelier Creso aan de Schoolstraat 12 in Velp zet nog t/m zondag 21 mei haar deuren open voor de gratis te bezoeken expositie van tekeningen en schilderijen die beginnende en zeer gevorderde vrijetijdskunstenaars hebben gemaakt in allerhande technieken. Het tentoonstellingsthema in het 40ste bestaansjaar van Creso is ‘Nalatenschap’. Open van 11.00 tot 17.00 uur. 

Wat laat jij na aan mooie herinneringen, voorwerpen of wat is aan jou nagelaten als belangrijke nalatenschap die je altijd koestert en ook doorgeeft? Wat zit er in jouw schatkist aan verhalen, voorwerpen en herinneringen? Verbeelding van dit thema in tekeningen en schilderijen zie je bij Atelier Creso. Voor meer informatie kijk op de website: www.ateliercreso.nl.