Ronald Gademan (links) en Gerrie  Uffing
Ronald Gademan (links) en Gerrie Uffing Foto:

Swingend Jazz- en Bluesfestival

ZEVENAAR – Zevenaar staat zaterdag 27 en zondag 28 mei in het teken van het Essilor Jazz- en Bluesfestival. Trots presenteren Ronald Gademan en Gerrie Uffing het programma. 

Door Susan Wiendels

“We hebben weer geweldige bands naar Zevenaar gehaald”, vertellen beide mannen in koor. Voordat ze de namen prijsgeven, verklappen ze een nieuwtje. De gospeldienst, altijd een hoogtepunt tijdens het jazz- en bluesfestival, vindt dit jaar niet in Zevenaarse Sint-Andreaskerk plaats. De Heilige Andreaskerk in Groessen is op zondagmorgen 28 mei het decor van een swingende kerkdienst. Gerrie Uffing: “We kunnen dit jaar niet in Zevenaar terecht, omdat de Pinkstermis van de parochie een uur later begint dan voorheen. Dan zouden we in de knel komen met ons programma. Jay Jay's Border Jazzmen en Promise tekenen voor het muzikale akkoord."

Een dag eerder verzorgen Reemers & de Greef (Muldershof), de Charlestown Jazzband (Raadhuisplein) en Stranger Ian Town (Markt) vanaf 13.30 tot 17.00 uur de opening van het festival. 's Avonds is Harlem Lake, de winnaar van de European Blueschallenge 2022, de hoofdact op het vernieuwde Raadhuisplein; Little Steven en Toussaint verzorgen het voorprogramma. Zondagmiddag sluiten Ramblin Man (Markt), The Storyville Jazzband (Raadhuisplein), Sugar Mama (Muldershof) en Jay Jay's Border Jazzmen (Eet-Lokaal) het weekend af.

Om ook in de toekomst gratis toegankelijke muzikale feesten te kunnen organiseren, zoekt Muziekstad Zevenaar nieuwe enthousiastelingen. Zij kunnen zich aanmelden via info@muziekstadzevenaar.nl.