Spectaculaire jumps op de big airbag.
Spectaculaire jumps op de big airbag. Foto: Frank Myszka

Gaaf urban spektakel rond pumptrack bij Olympus

Algemeen

ARNHEM - Is urban jouw stijl, dan is Urban@Olympus de plek waar je moet zijn op Tweede Pinksterdag maandag 29 mei. Urban@Olympus is een gaaf urban evenement rondom de pumptrack tussen het Olympuscollege en De Grote Koppel in Arnhem Zuid. Er zijn demonstraties maar je kunt ook zelf meedoen. Deelname is volledig gratis.

Door : Petra de Kramer – Sportbedrijf Arnhem

Maandag 29 mei staat tussen 12.00 en 16.00 uur alles in het teken van urban activiteiten. Zo kun je je snelste tijd neerzetten tijdens de Nederlands Pumptrack Series en gebruik maken van het nieuwe freerunningparcours. Maar je kunt ook je 3x3 basketbalskills testen, een potje panna spelen of graffitikunst maken. Lekkere muziek en gezonde drankjes maken het evenement compleet.

Nederlandse Pumptrack Series

De vierde stop van de Nederlandse Pumptrack Series is in Arnhem. Bij deze series kun je met je stuntstep of BMX je snelste tijd neerzitten in jouw leeftijdscategorie. Voorinschrijven doe je via sportinarnhem.nl/urban. Op The Pump Factory Airbag, ook wel big airbag genoemd, mag je daarnaast spectaculaire sprongen maken.

Freerunning

Op het terrein is onlangs een gloednieuw freerunpark neergezet. Op de betonblokken en steigerbuizen kun je eindeloos variëren met sprongen en tricks. Onder begeleiding maak je kennis met freerunning. Als je zelf al ervaring hebt met de sport, kun je samen met andere mensen lekker jammen!

Graffiti

En er is nog veel meer. Zoals graffiti: laat je eigen creativiteit los met een spuitbus. Je maakt je eigen kunstwerk, die je ook mee naar huis mag nemen.

Verder is er 3x3 basketbal, de snelle variant van basketbal met minder regels. Of doe mee met bootcamp of speel een potje pannavoetbal. Je mag stepjes, skates en skateboards testen of gewoon chillen met een lekker gezond drankje.

Genoeg redenen dus om Tweede Pinksterdag tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Olympus terrein te komen. De organisatie is in handen van Sportbedrijf Arnhem en vele partners. Op www.sportinarnhem.nl/urban vind je de meest actuele informatie.